Επιτέλους… Παραδόθηκε ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο Σπάρτη!

Δείτε το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε επίσημα στο νέο αυτοκινητόδρομο…

20-04-2016 09:53   

Η πρόκληση για τη Λακωνία είναι εδώ! Ο νέος αυτοκινητόδρομος του Μωρέα παραδόθηκε στην κυκλοφορία και αναμένεται να αποτελέσει δίαυλο ανάπτυξης της Λακωνίας με εισροή εμπορικού και τουριστικού συναλλάγματος. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος και ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης.

ΣΠΑΡΤΗ. Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων αρχών από την

Πελοπόννησο έγιναν τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου «Λεύκτρο – Σπάρτη» από τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη.

Το έργο ολοκληρώθηκε και σήμερα παραδόθηκε στην κυκλοφορία μετά από πολύχρονη αναμονή και ολιγόχρονη καθυστέρηση. Πρόκειται για σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Λακωνία και τη Σπάρτη με Καλαμάτα, Τρίπολη, Πελοπόννησο και Αθήνα αφού συνδέεται με τον άξονα Αθηνα – Κόρινθος – Καλαμάτα. Οδικός άξονας 47 χιλιομέτρων, που μειώνει κατά 10 με 20 λεπτά το ταξίδι ανάμεσα στις πόλεις που συνδέει αλλά αυξάνει τα χιλιόμετρα. Έχουν κατασκευαστεί 4 ανισόπεδοι κόμβοι, 14 γέφυρες και 27 ανισόπεδες διαβάσεις τοπικών οδών. Διαθέτει σημεία στάθμευσης, SOS και δύο σταθμούς καθόδου και ανόδου στο ύψος της Πελλάνας. Έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανα κατεύθυνση και διαχωριστικό διάζωμα ασφαλείας.

Oπως ανέφερε ο υπουργός κ. Σπιρτζής το έργο θα αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες Λακωνία, Αρκαδίας και Κυθήρων. Μέχρι το τλεός του καλοκαιριού θα έχει γίνει και η σύνδεση της Μεγαλόπολης. «Τέτοια έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση αλλά στους πολίτες» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι  το έργο αναθεωρήθηκε για να μειωθούν κατά 208 εκατ. ευρώ ποσά αποζημιώσεων. Προστέθηκαν έργα 20 εκατ. Ευρώ και μελέτες 12 εκατ. Ευρώ. Η μετακίνηση των ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν, θα υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για τακτικούς χρήστες και αναλογικά διόδια. «Σκοπός του έργου είναι να υποστηριχθεί η παραγωγή του τόπου» κατέληξε ο υπουργός.

Η παράδοση του Λεύκτρου – Σπάρτη ένα ακόμα βήμα για το αναπτυξιακό σχέδιο της Πελοποννήσου

«Ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη σε συνδυασμό με τις λοιπές οδικές υποδομές που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή συνιστούν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδράμοντας αποφασιστικά στην πολιτική προτεραιότητα μας για ανάπτυξη της οικονομίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης . «Σήμερα εκπληρώνεται το πολιτικό όραμα που συνδιαμορφώσαμε το 2005 με τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Σουφλιά και τον τότε Υπουργό Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο για την προσθήκη του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στον οδικό άξονα Κόρινθο – Καλαμάτα, το οποίο τότε πολλοί είχαν χαρακτηρίσει «όνειρο θερινής νυχτός» δήλωσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «σταδιακά μετατρέπουμε τη Λακωνία από παραμεθόριο περιοχή που ήταν μέχρι σήμερα σε δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας μας».

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ Τζανετέα δήλωσε πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο που από την απόφαση υλοποίησης του το 2006  μέχρι και την ολοκλήρωση του  ήταν ένα έργο που περίμενε και άξιζε η Πελοπόννησος και η Λακωνία.  Η κα Τζανετέα τόνισε ότι το «Λεύκτρο - Σπάρτη» σε συνδυασμό με τον δρόμο παράκαμψης «Σκούρα – Πυρί» που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  θα συμβάλλει στην καλύτερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη  σύνδεση της Λακωνίας με την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου και επομένως  στην τουριστική ανάπτυξη, καθώς θα διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση των επισκεπτών στη Λακωνία.        

Δείτε αύριο αναλυτικό ρεπορτάζ με video στο notospress.gr Δείτε σήμερα στο Besttv ώρα 9:00 μ.μ. ρεπορτάζ και δηλώσεις   

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ