Αυτονόητη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή όλων στο κάλεσμα των εθελοντών ζωόφιλων. Ο τρόπος και οι προϋποθέσεις που θέτουν αφορούν ακόμα και τον πιο αδιάφορο πολίτη που όμως αντιλαμβάνεται την παρουσία των αδέσποτών ως ζήτημα.
Με την αποστολή ενός μηνύματος και μιας φωτογραφίας μπορείτε να βοηθήσετε την προσπάθεια των εθελοντών. Έτσι ώστε να μην είναι η τελευταία ευκαιρία…

ΣΠΑΡΤΗ. Οι Ζωόφιλοι Εθελοντές Σπάρτης επιχειρούν να χαρτογραφήσουν όλα τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης.
Όσοι ζωόφιλοι επιθυμείτε να βοηθήσετε, απλά φωτογραφίζετε τα αδέσποτα ζώα στη γειτονιά σας είτε σκυλάκια είτε γατάκια και τα στέλνετε με μήνυμα προσωπικό:

• στο Facebook στις σελίδες
Ζωόφιλοι Εθελοντές Σπάρτης - Υιοθεσίες ή

Ζωόφιλοι Εθελοντές Σπάρτης - Νέα και Άρθρα

ή στο προφίλ μας inbox Ζωόφιλοι Εθελοντές Σπάρτης

• στο email : zoesp2016@gmail.com .

Αν έχετε κάποια επιπλέον πληροφορία σχετικά με το πόσον καιρό είναι κάποιο ζωάκι στη γειτονιά σας, αν είναι φοβισμένο, αν το ταΐζουν οι περαστικοί ή η γειτονιά, αν γνωρίζετε αν έχει κάνει εμβόλια ή όχι, θα το βοηθούσε πολύ αν το σημειώνατε.
Σε κάθε περίπτωση, η ανωνυμία σας είναι πλήρως προστατευμένη.
¨όπως αναφέρουν οι εθελοντές ζωόφιλοι « σκοπός μας είναι να μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τις ανάγκες και τα προβλήματα ώστε να συμβάλλουμε κι εμείς πιο ουσιαστικά στην επίλυσή τους».

Όποιος επιθυμεί να δηλώσει εθελοντής στη θετική ομάδα, μπορεί να το σημειώσει παράλληλα ή και ανεξάρτητα από το θέμα αυτό, με την προϋπόθεση του θετικού πνεύματος συνεργασίας για έναν καλό σκοπό.

Το notospress.gr θυμίζει εδώ το φωτορεπορτάζ με τις φατσούλες κάποιων σκυλιών εντός και εκτός καταφυγίου.