Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο φωτογραφικό workshop που διοργάνωσε η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης από την 1η έως τις 3 Απριλίου, σε συνεργασία με την πολύ γνωστή φωτογράφο Μάρω Κουρή.

ΣΠΑΡΤΗ. Προσκεκλημένη της ΛΕΦΩΣ ήταν η γνωστή φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή. Η κ. Κουρή έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες της σε διεθνή περιοδικά, έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου για λόγους φωτορεπορτάζ, ενώ εκθέσεις της έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κουρή κατάγεται από το Βαθύ Λακωνίας.

Το απόγευμα της Παρασκευής η κ. Κουρή έκανε εκτενή αναφορά στην φωτογραφία δρόμου και στο φωτορεπορτάζ, με παρουσίαση γνωστών φωτογράφων, προβολή και σχολιασμό φωτογραφιών της ίδιας, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν την φωτογραφία.

Το Σάββατο οι συμμετέχοντες στο workshop χωρίστηκαν σε ομάδες και πραγματοποίησαν φωτογραφική εξόρμηση στην πόλη και τα περίχωρα της Σπάρτης, όπου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να φωτογραφήσουν δίπλα στην καταξιωμένη φωτογράφο. Η κ. Κουρή έδωσε πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο που λειτουργούμε στην φωτογραφία, τόσο αισθητικά, όσο και σε τεχνικά ζητήματα, ενώ έδειξε στην πράξη πως βλέπει μέσα από τον φακό της φωτογραφικής της μηχανής τις καθημερινές, συναρπαστικές ή μη, στιγμές που εξελίσσονται γύρω μας.
Την Κυριακή το πρωί συνεχίστηκε η πρακτική εξάσκηση στην φωτογραφία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε σχολιασμός των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του workshop από την φωτορεπόρτερ.

Το τριήμερο αυτό φωτογραφικό workshop διοργανώθηκε από την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης τόσο για τα μέλη της, όσο και για όσους ενδιαφέρονται να μυηθούν στην 8η τέχνη της φωτογραφίας. Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης αποτελεί το κίνητρο για την οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, με απώτερο σκοπό την διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας στη Λακωνία.