Πολύ επιτυχημένο ήταν το 1ο Διήμερο Μορφολογίας και Ιχνηλασίας που διοργάνωσε ο ΚΣ Σπάρτης με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη στη μνήμη του κτηνιάτρου Σταύρου Μπασουράκου. Από το διήμερο προέκυψε η προοπτική διοργάνωσης ευρωπαικών αγώνων ιχνηλασίας στη Σπάρτη. Στην Έκθεση Ιχνηλατών πήραν μέρος σκυλιά από πολλούς νομούς.

ΣΠΑΡΤΗ. Συνεχίζει τις καινοτόμες δράσεις ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, ο οποίος το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτίου πραγματοποίησε για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, Έκθεση Μορφολογίας & Αναγνώρισης, Ενημερωτικό Σεμινάριο και Δραστηριότητες ιχνηλατικών ικανοτήτων.
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή πολλών φίλων του κυνηγίου και το μόνο βέβαιο είναι ότι έπεσαν οι βάσεις για μία συνεργασία με πολλές προοπτικές, καθώς οι δύο φορείς αποφάσισαν να διοργανώσουν από κοινού το κύπελλο Μπασουράκος, στη μνήμη του κτηνιάτρου, Σταύρου Μπασουράκου. Επίσης, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η προοπτική διοργάνωσης ευρωπαϊκών αγώνων ιχνηλασίας στη λακωνική πρωτεύουσα, όπως ανέφερε ο Ισίδωρος Θεοδωρακάκης, βλέποντας τις οργανωτικές δυνατότητες που διαθέτει το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης.

Για την ιστορία οι καλύτεροι Ιχνηλάτες στην Έκθεση της Σπάρτης, στην οποία μέρος πήραν σκυλιά από το νομό Λακωνίας, αλλά και από τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, μέχρι και τα Τρίκαλα, ήταν οι ακόλουθοι:
Καλύτερος Έκθεσης αναδείχτηκε από τον κριτή κ Νίκο Φωτακόπουλο ένας θηλυκός σκύλος η «Ήρα» ιδιοκτησίας του κ Τάσου Δούκα . Η τετράχρονη Ήρα απέσπασε τον χαρακτηρισμό 1os Εξαίρετος CAC ενώ η Nora του κ Γιάννη Τσαγγαλάκη κατέκτησε το 2ος Εξαίρετος RCAC. Στους αρσενικούς σκύλους ένας μονό σκύλος απέσπασε τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος» και ήταν ο Εktor του κ Γιάννη Τσαγγαλάκη ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες απέσπασαν τον χαρακτηρισμό «Πολύ Καλός». Καλύτερο Κουτάβι έκθεσης αναδείχτηκε η Mando Grammou του κ Κώστα Καραμάνη με χαρακτηρισμό «Πολλά Υποσχόμενος». Η Mando Grammou ένα πραγματικά αξιόλογο κουτάβι, οκτώ περίπου μηνών, ήταν και το μοναδικό σκυλί αυτής της κατηγορίας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία τον πρόεδρο, κύριο Φώτη Πεσίλη, και το ΔΣ του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, καθώς και τους κριτές, κ.κ. Νίκο Φωτακόπουλο και Ισίδωρο Θεοδωράκη, καθώς και τους φίλους του συλλόγου από τους όμορφους Αγριάνους, όπου πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες.