«Με τη δική σας συμμετοχή και τη δική μας καθοδήγηση μπορούμε να επιτύχουμε!»

Ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης για την πορεία του προγράμματος Διαχείρισης απορριμμάτων «Διαλογή στην Πηγή – Αποκομιδή πόρτα – πόρτα»27-04-2017 18:53   

[Το notospress είναι το μέσο που έχει σταθεί πρωτοπόρο στην ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων «Διαλογή στην πηγή – αποκομιδή πόρτα-πόρτα». Από τις 11 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε από το Δ. Σπάρτης η εφαρμογή του προγράμματος έχουν γίνει περισσότερα από 10 δημοσιεύματα και ρεπορτάζ. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, δημοσιεύεται σήμερα και η ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης για την εφαρμογή και την πορεία του νέου αυτού προγράμματος στο κέντρο της πόλης της Σπάρτης.]

ΣΠΑΡΤΗ. «Ο Δήμος Σπάρτης ανταποκρινόμενος στις καθημερινές ανάγκες για ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων συνεχίζει την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (Διαλογή στην Πηγή, Αποκομιδή πόρτα – πόρτα).

Απώτερος στόχος ο Δήμος μας να αποτελέσει  πρότυπο στην ανακύκλωση, την αξιοποίηση και την εκ νέου χρήση  υλικών και την επαναεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής.

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, η προστασία του περιβάλλοντος η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η θωράκιση της υγείας των πολιτών.
   
Στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης μοιράστηκαν τρεις κάδοι (για χαρτί , πλαστικό και οργανικά) σε οικίες και καταστήματα στο κέντρο της πόλης καθώς και ενημερωτικό έντυπο με οδηγίες, πρακτικές συμβουλές και ωράρια αποκομιδή.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των πολιτών του Δήμου μας στην οδό Κων. Παλαιολόγου και θα συνεχιστεί με την απόσυρση των μπλε και πράσινων κάδων από την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κων. Παλαιολόγου, Όθωνος Αμαλίας, Λεωνίδου και Λυκούργου.

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί κάδοι σε κοινόχρηστη χρήση για χαρτί, πλαστικό και οργανικά απορρίμματα στην οδό Τριακοσίων ( Στάδιο Σπάρτης ), στη συμβολή Ευαγγελιστρίας και Γκορτσολόγου και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Τέλος, σε όλα τα παραπάνω σημεία τοποθετήθηκαν και  κάδοι σε μορφή κώδωνα μπλε χρώματος, για τη ρίψη γυάλινων συσκευασιών, αλουμινίων και σιδηρούχων συσκευασιών .  

Ο Δήμος Σπάρτης ενημερώνει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δημότες, για τη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην προσπάθεια υλοποίησής του.

Μόνο με τη δική σας θέληση και συμμετοχή αλλά και τη δική μας καθοδήγηση θα μπορέσουμε να επιτύχουμε.

ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

Από το Δήμο Σπάρτης»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ