ΣΠΑΡΤΗ. H Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης θα φιλοξενήσει για δυο μήνες στον ανακαινισμένο χώρο της Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφίας.


Το εργαστήριο είναι εφ΄ όλης της ύλης για αρχάριους και προχωρημένους γιατί αντιμετωπίζεται ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τις ελλείψεις ή τη φωτογραφική εμπειρία και γνώση που έχει. Η ύλη καλύπτει τεχνικά και αισθητικά θέματα της φωτογραφίας. Το εργαστήριο είναι προσαρμοσμένο στη δημιουργική φωτογραφία.
Τεχνικό μέρος: Αναφέρονται τύποι φωτογραφικών μηχανών, προγράμματα και ανάλυση εικόνας, φακοί και δυνατότητες τους, φωτογραφικός εξοπλισμός. Φωτογραφικά αρχεία και επεξεργασία φωτογραφίας σε Photoshop, Lightroom και άλλα προγράμματα. Χειρισμός φωτογραφικής μηχανής στη λήψη για το καλύτερο αποτέλεσμα, φωτομέτρηση, εστίαση, οπτικές γωνίες φακών, χρονοδιάγραμμα, φυσικός και τεχνητός φωτισμός.
Αισθητικό μέρος:

Περιλαμβάνει μάθημα με παραδείγματα από σημαντικούς φωτογράφους, και εργασίες δημιουργικής φωτογραφίας με συγκεκριμένο θέμα που θα παραδίδονται από τους συμμετέχοντες, και θα αναλύονται αισθητικά και τεχνικά θέματα. Εξετάζονται η δυναμικής της εικόνας, φόρμα, χροιές φωτισμού, επιλογή θέματος, λήψη και οπτική αντίληψη, καδραρίσμα, σύνθεση, αντιθέσεις, αρμονίες. Οργάνωση προσωπικής δουλείας. Παρουσίαση έργου δημιουργών φωτογράφων, και το τρόπο που αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία.

Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια δύο μήνες (Φεβρουάριο – Μάρτιο 2016) με συναντήσεις μια φορά την εβδομάδα και μετά την ολοκλήρωσή του θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από τους συμμετέχοντες. Διδασκαλία : Xρήστος Μαλτέζος

Εγγραφές – πληροφορίες : Τηλ 6937415187, email : lefospartis@gmail.com ή κάθε Δευτέρα (έως 1/2/2016) στην αιθουσα της ΛΕ.ΦΩ.Σ. (Κλεομβρότου 50, κεντρική λαχαναγορά) από 17:00 έως 21:00.