ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β γύρου των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε την εξής δήλωση:

«Η εσωκομματική διαδικασία της εκλογής τού νέου Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας -επιτέλους - τελείωσε.
Ήμουν από εκείνους που από τη πρώτη στιγμή υποστήριξαν την υποψηφιότητα τού Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος διεξήγαγε έναν έντιμο και ενωτικό προεκλογικό αγώνα, πού μάς βρίσκει ενωμένους και δυνατούς την επόμενη ημέρα.

Συγχαίρω τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί κατόρθωσε να συνεγείρει και να εκφράσει το αίσθημα που είναι και επιτακτικό αίτημα, για δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ιδεών και πρακτικών στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι υπαρξιακή ανάγκη για την κεντροδεξιά ο ιδεολογικός της επαναπροσδιορισμός. Η μόνιμη αναφορά σε έναν "ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό" πού διατυπώθηκε τη δεκαετία τού '80 και δε λέει ουσιαστικά τίποτε στη νέα γενιά, δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζεται μεγάλο άνοιγμα στις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας με σύγχρονο και πειστικό πολιτικό λόγο, που θα απαντά στην κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Θα στηρίξω το νέο μας Αρχηγό, όπως στήριξα και τούς προηγούμενους Αρχηγούς της Παράταξης, χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητες.

Μάς περιμένουν δυνατοί αγώνες μέσα και έξω από τη Βουλή. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνη για τον τόπο και πρέπει να απομακρυνθεί .

Και αυτό θα γίνει μόνο, όταν κατορθώσουμε να εκφράσουμε την αξιόπιστη πολιτική λύση στο δράμα πού βιώνει ο Ελληνικός λαός».