ΣΚΑΛΑ.Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, ανήμερα του Αγιασμού των Υδάτων, ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης εγκαινίασε τον Βιολογικό Καθαρισμό Λυμάτων Σκάλας – Βλαχιώτη και την Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Πηγών στη Σκάλα.


Παρόντες στις τελετές εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα, ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης και η πολιτευτής Νάξου της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογιυού.


Ο Δήμαρχος Ευρώτα τόνισε ότι ολοκληρώθηκαν και παραδίδονται στους πολίτες δύο έργα για τα οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και τα οποία αποτέλεσαν όραμα ζωής για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. «με τη συνεργασία όλων προχωρήσαμε, σε δύσκολους καιρούς, και σήμερα παραδίδουμε στην κοινωνία δύο έργα υποδομής και πνοής» είπε ο Γιάννης Γρυπιώτης.


Καλότυχα του ευχήθηκαν να είναι τα έργα τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η αντιπεριφερειάρχης που τόνισαν ότι η συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου είναι εξαιρετική και θα συνεχιστεί με το έργο Μπασουράκου καθώς και με την εξασφάλιση 5 εκ. ευρώ για τις ζημιές από την θεομηνία. Οι προσκεκλημένοι του Δημάρχου κ.κ. Πλευράκης και Μονογιυού τόνισαν ότι τέτοια έργα θα τα ζήλευαν μεγάλες πολιτείες της χώρας και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο που τους τιμά με τη φιλία και συνεργασία του. Ο βουλευτής Στ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι με τα έργα καλύπτονται και ικανοποιούνται με τον πιο εύστοχο τρόπο χρόνια αιτήματα των πολιτών.


Με τον Βιολογικό θα λυθεί το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα των πολιτών τόσο της Σκάλας όσο και του Βλαχιώτη κι έτσι θα υποστηριχθεί η ανάπτυξη των δύο όμορων οργανισμών μέσα από σύγχρονες υπηρεσίες αποχέτευσης.
Με την Πλατεία Πηγών η πόλη της Σκάλας αποκτά ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς που ακαριαία αναβαθμίζει την καθημερινότητα και συμβάλει στην δημιουργία αισθητικής άποψης αλλά και κοινωνικής εκτόνωσης.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης τόνισε ότι με τα δύο αυτά έργα και το Κέντρο Μπασουράκου που ακολουθεί, εκτιμά ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ένα σημαντικό κύκλο στην Αυτοδιοίκηση στην οποία πρέπει να εμπλακούν νέοι άνθρωποι που έχουν να προσφέρουν δυνάμεις και ιδέες.


Οι τελετές εγκαινίων έκλεισαν με εκδήλωση κοπής της πίτας των εργαζομένων στον Δήμο Ευρώτα.

[Διαβάστε αύριο στο notospress.gr άρθρο για τον Γιάννη Γρυπιώτη]