Λεύκτρο – Σπάρτη / Μουσείο / Γέφυρα Ευρώτα / Πεζοδρόμια / Αρχαίο Θέατρο / Κ. Παλαιολόγου!

ΣΠΑΡΤΗ. Ποιό έργο πρέπει να προηγηθεί στον Δήμο Σπάρτης; Αυτό ήταν το ερώτημα που έθεσε σε ψηφοφορία το notospress.gr στην οποία συμμετείχαν 209 αναγνώστες.
Ευτυχώς το αποτέλεσμα επιτρέπει να αισιοδοξούμε, ως κοινωνία, αφού οι πολίτες φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει πολύ περισσότερο από τις Αρχές την ανάγκη για ριζικές αλλαγές και εντυπωσιακές παρεμβάσεις.
Το 28% των αναγνωστών θεωρεί ότι το πρώτο έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί είναι ο δρόμος Λεύκτρο – Σπάρτη. Να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 98% αλλά Εργολάβοι, Τράπεζες, Δανειστές και Κυβέρνηση δεν βρίσκουν σημείο συνεννόησης.
Το 22% των αναγνωστών θεωρεί ότι το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης είναι έργο απαραίτητο και πρέπει να προηγηθεί. Δυστυχώς όμως οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το Υπουργείο Πολιτισμού να αναβάλει επ’ αόριστον την κατασκευή και λειτουργία του, μέσα από αποφάσεις και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τα συμφέροντα της ιστορικής Σπάρτης.
Το 18% των αναγνωστών θεωρεί ότι ένα μεγάλο έργο πρέπει να γίνει πάλι στην βορεινή είσοδο της Σπάρτης με την αναβάθμιση του οδικού άξονα από την γέφυρα του Ευρώτα έως της Ορθίας Αρτέμιδος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός των τριών αυτών έργων θα αναδείκνυε την Σπάρτη σε πόλη ιστορική, σύγχρονη, ανταγωνιστική και πλεονεκτούσα.

Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που αν μη τι άλλο δείχνουν την τάση και την αναζήτηση των πολιτών. Σε ποιο βαθμό αυτές οι διαπιστώσεις θα επηρεάσουν τις Αρχές στις θέσεις και αποφάσεις του είναι άγνωστο. Άλλωστε ήδη η επικαιρότητα δείχνει ότι υπάρχουν αντιφάσεις, αντιδιαστολές και αντιπαλότητες γύρω από τα σημαντικά θέματα.

Ποιό έργο πρέπει να προηγηθεί στον Δήμο Σπάρτης;

Δρόμος Λεύκτρο - Σπάρτη - Σκούρα - Πυρί 28% (58 ψήφοι).

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο 22% (47 ψήφοι).

Αναβάθμιση εισόδου Γέφυρα Ευρώτα – Ορθ. Αρτέμιδος 18% (37 ψήφοι).

Ανάπλαση Πεζοδρομίων πόλης 8% (17 ψήφοι).

Αναστήλωση Αρχαίου Θεάτρου 6% (13 ψήφοι).

Πεζοδρόμηση της Κ. Παλαιολόγου 6% (13 ψήφοι).

Λειτουργία οργανωμένης Λαϊκής Αγοράς και αλλού 3% (6 ψήφοι).

Διάνοιξη της οδού Λυκούργου στο ΚΤΕΛ 2% (5 ψήφοι).

Ανάπλαση οδών Θερμοπυλών - Οθ. Αμαλίας - Αρχιδάμου 2% (4 ψήφοι).

Άλλο 2% (4 ψήφοι).

Ολοκλήρωση Σαϊνοπούλειου Αθλητικού Κέντρου 1% (3 ψήφοι).

ΔΓ/ΔΑ 1% (2 ψήφοι).