ΣΠΑΡΤΗ. «Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) απασχολούσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) με τις παραστάσεις που προσέφερε στην τοπική κοινωνία.

Αυτή τη φορά, με αφορμή την αναβολή ή ματαίωση μιας παράστασης από επαγγελματικό θίασο της Αθήνας παραδόξως, η ΕΘΟΛ βρέθηκε στο στόχαστρο δύο τοπικών μέσων, του apela.gr και του Λακωνικού Τύπου για την δήθεν ιδιαίτερη μεταχείριση, που τυγχάνει από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές. «Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; » αναρωτιέται ο apela.gr «γιατί από όσο ξέρουμε η παράσταση της ΕΘΟΛ είχε εισιτήριο…».

Το ανησυχητικό είναι ότι και αρμόδιοι του Δήμου σπεύδουν να ασπαστούν παρόμοιες απόψεις.

Ο Λακωνικός Τύπος, πιο διακριτικά ομολογουμένως, ανάμεσα στα άλλα γράφει: «…όσο για εκείνους που διερωτώνται γιατί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν (βλ. παραστάσεις ΕΘΟΛ) ορίστηκε αντίτιμο, ο κ. Τσαγκαρούλης σημείωσε: « όντως υπήρξε χαμηλό εισιτήριο που προοριζόταν για τη στήριξη της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας…

Παρόλα αυτά δεν γνωρίζαμε τη συγκεκριμένη απόφαση και δεν προλάβαμε τους διοργανωτές, ώστε να αποτρέψουμε την επιβολή εισιτηρίου». Η ΕΘΟΛ επισημαίνει σε όλους, πως συγκρίσεις γίνονται μόνο σε ομοειδή πράγματα.

Είναι ανόητο να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ επαγγελματικών θιάσων και Ερασιτεχνικών Θεατρικων Ομάδων, γιατί σίγουρα θα οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα. Προτιμάμε να ασχοληθούμε με τη νέα μας παράσταση που ετοιμάζουμε για το χειμώνα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει αδυναμία.

Αν προκληθούμε θα επανέλθουμε και αυτή τη φορά δριμύτεροι.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ. της Ε.Θ.Ο.Λ.»