ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα εφαρμόζοντας το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων για το νερό και το φαγητό των αδέσποτων ζώων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με την Φιλοζωική Εταιρεία και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα ο οποίος περιλαμβάνει την καταγραφή και απογραφή των αδέσποτων ζώων, το τσιπάρισμα αυτών(ηλεκτρονική ταυτότητα ζώου), εκτεταμένες στειρώσεις, εμβολιασμούς και φαρμακευτική αγωγή για την αποφυγή ασθενειών και νοσημάτων. Το κόστος της περίθαλψης και της κάλυψης των συγκεκριμένων αναγκών έχει ανέλθει στις 13.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Δήμος Ευρώτα στοχεύοντας σε μία μόνιμη λύση στο ζήτημα έχει πραγματοποιήσει αίτημα προς τη Δασική Υπηρεσία με το οποίο ζητά τον αποχαρακτηρισμό ως δασικής έκτασης μιας συγκεκριμένης περιοχής ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος Ευρώτα αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του εφαρμόζει λύσεις για την άμεση και αποτελεσματική λύση του προβλήματος, ενώ έχει θέσει στόχο τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, την εξασφάλιση των βασικών αναγκών τους και την προστασία τους. Ωστόσο, η συνεργασία των πολιτών στην υπεύθυνη διαχείριση των ζώων είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.