ΣΠΑΡΤΗ. O ΕΟΣ Σπάρτης και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ορειβασίας, Αναρρίχησης και Προσανατολισμού (Κ.ΟΜ.Ο.ΑΑΠ), σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνυπογράψουν Σύμφωνο Συνεργασίας και Φιλίας.

Συγκεκριμένα, στις 19:30μμ το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων, της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, (Μουσείο Νεωτέρας Ιστορίας της Σπάρτης), θα πραγματοποιηθεί τελετή Υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας και Φιλίας κατ’ αρχήν μεταξύ ΕΟΣ Σπάρτης και Κ.ΟΜ.Ο.ΑΑΠ. ενώ το σύμφωνο αναμένεται να προσυπογράψουν και εκπρόσωποι Ορειβατικών Συλλόγων από την Κύπρο.

Εξάλλου, εκπρόσωποι της Κυπριακής Ομοσπονδίας πραγματοποιούν στο νομό της Λακωνίας πενθήμερη επίσκεψη με σκοπό τη σύναψη σχέσεων και τη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ Κύπρου και Λακωνίας σε διάφορα επίπεδα, αρχής γενομένης από τις ορειβατικές οικογένειες των δύο τόπων τους οποίους συνδέει ιστορία χιλιάδων ετών, μιας και αρκετές πόλεις της Κύπρου ιδρύθηκαν από τους αρχαίους Σπαρτιάτες.

Η σημερινή προσέγγιση αποτελεί προιόν πολυετούς προσπάθειας Λακώνων που ζουν στην Κύπρο όπως και του συνδέσμου «Αργοναύτες» που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και τώρα πια και στη Λακωνία.