ΣΠΑΡΤΗ. Ξέρω ότι διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες εποχές των τελευταίων χρόνων, όπου όλοι μας αλλά και ο καθένας χωριστά δοκιμαζόμαστε καθημερινά σε διαφόρους τομείς της ζωής μας.

Όμως υπάρχουν δοκιμασίες που δεν έχουν εποχή, δεν επαφίενται στο χρόνο. Μία απ’ αυτές είναι και το να χάνεις τον σύντροφό σου την αδελφή ψυχή σου. Την Τετάρτη 19 Αυγούστου του 2015 ο σύζυγός μου Παναγιώτης Αποστολόπουλος ύστερα από αιμοκάθαρση που έκανε στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας, έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Όμως χάρη στις άμεσες ενέργειες του Νοσοκομειακού Προσωπικού ο σύζυγός μου επανήλθε στη ζωή. Ένα μεγάλο ΟΜΩΣ που μας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε μαζί και αυτό το οφείλουμε στη βοήθεια του Θεού και αποκλειστικά στις νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού νεφρού και στην κα Ανδριάνα Τζογανάτου Δ/ντρια- ΜΤΝ που είναι ανελλιπώς στο πλάι μας τα τελευταία είκοσι χρόνια, τον παθολόγο, τον χειρουργό, την αναισθησιολόγο, την πνευμονολόγο, που εφημέρευαν εκείνη την νύχτα τους γιατρούς το προσωπικό της Καρδιολογικής κλινικής και τον Δ/ντή της κ. Ανδρέα Λάμπρου, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ευδοξία Παπαγεωργίου που ήταν παρούσα κατά την διάρκεια όλης αυτής της προσπάθειας και τέλος όλους όσους συνέβαλαν από μεριά τους ώστε ο Παναγιώτης να είναι σήμερα στη ζωή.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της ψυχής μου και εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία φώτιση και αστείρευτη ψυχική δύναμη, καθώς το λειτούργημα το οποίο επιτελείτε γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω της οικονομικής κατάστασης. Κι όμως εσείς καλείστε και είστε πάντα εκεί παρά τις ελλείψεις Νοσοκομειακού Προσωπικού και υλικών.

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω όσους απαρτίζουν τις τοπικές αρχές αλλά και τους πολιτικούς του τόπου μας να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επανδρωθεί με ακόμα περισσότερο εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό στις διάφορες μονάδες που απαρτίζουν το Νοσοκομείο μας , διότι μόνο έτσι σώζονται ζωές.

Έτσι θα δώσετε ζωή και ελπίδα στους συνανθρώπους μας που τόσο το έχουν ανάγκη, αντί της απόγνωσης που την τροφοδοτούν φήμες για κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής που αποτελεί τον κορμό του Νοσοκομείου μας.

Σας ευχαριστώ άλλους εκ των υστέρων και άλλους εκ των προτέρων.
Με βαθιά εκτίμηση Σ.Αποστολοπούλου