ΣΠΑΡΤΗ. 1195 ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν αρκετές για να αποκρυσταλλώσει γνώμη για πρόσωπα και για πράγματα. Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιώργο Πουλοκέφαλο ο οποίος στην εκπoμπή notoslive μιλάει χωρίς περιστροφές.

Απαντά σε ερωτήσεις του Ηλία Μπόνου για την Μεταπολίτευση και τα Κόμματα. Αναφέρεται στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και στην κάθοδό του ίδιου στο ψηφοδέλτιο της Λακωνίας. Κρίνει την Φώφη Γεννηματά, εκφράζει την εκτίμησή του για τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας θα έχει την τύχη των Παπανδρέου, Βενιζέλου, Σαμαρά…». Η Οικονομική ολιγαρχία και το Ευρωπαϊκό Ιερατείο αποφασίζουν την πορεία των Πρωθυπουργών της χώρας θα πει με νόημα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η θέσεις του Γ. Πουλοκέφαλου για τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Περιγράφει τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «υποχρεώθηκε» να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη και αναφέρεται στις «δύσκολες» ώρες που πέρασε δίπλα του. «Προσπαθούσα να προεδρεύσω στο Περιφερειακό και είχα ένα Τατούλη να μου πατά το πόδι κάτω από το τραπέζι για ότι δεν του άρεσε…». Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος μάλιστα χαρακτηρίζει κι έργα που εκτελούνται ή έργα που έχουν σημαδέψει τον Νομό Λακωνίας: Παράκαμψη Βουτιάνων, Νέο Μουσείο, Λιμάνι Γυθείου, Λεύκτρο – Σπάρτη κ.α. «Πονεμένη ιστορία το Μουσείο… Ολιγωρία και πολιτική ανικανότητα στερούν στη Λακωνία έργα…»

Ο ορειβάτης, διασώστης και πολιτικός μηχανικός Γ. Πουλοκέφαλος δεν διστάζει να αναφερθεί και στην αντιπυρική θωράκιση των ορεινών όγκων της Λακωνίας. «Υπάρχουν κάποια δίκτυα αλλά δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την προστασία…»

Η 30λεπτη συνέντευξη κλείνει με τον Γιώργο Πουλοκέφαλο να λέει ότι ο πολιτικός του κύκλος έχει κλείσει και θα παραμείνει όχι στο κέντρο αλλά στην περίμετρο των πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο μέχρι τον Νοέμβριο αναμένεται μια έντονη πολιτική παρέμβαση του με την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του «1195 ημέρες όμηρος».

Κατα τη διάρκεια της συνέντευξης πολλές ήταν οι ερωτήσεις τηλεθεατών.