ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών τόσο στη Νεάπολη όσο και αλλού, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης απευθύνει μέσω ανακοίνωσής του έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την προστασία και διάσωση όσων ζώων βρίσκονται σε φλεγόμενες περιοχές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε παροτρύνει όλους εμάς να γίνουμε αυτοί που θα σώσουν τα ζώα που κινδυνεύουν να καούν ζωντανά. Απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους όταν βλέπουν ένα ζώο δεμένο σε φλεγόμενη περιοχή να το λύνουν προκειμένου να κατορθώσει να τρέξει και να σωθεί. Αναφέρει δε πως και στη Νεάπολη κάηκαν ζώα επειδή δεν προσπάθησαν να τα σώσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης γνωστοποιεί ότι ο ANIMA, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ζητά επίσης βοήθεια από τους πολίτες για τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν. Ο ΑΝΙΜΑ μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας και ζητά από όποιον δει κάποιο ζώο (χελώνες, σκαντζόχοιρους, αλεπούδες και κάθε ζώο) να είναι ταλαιπωρημένο ή τραυματισμένο από την πυρκαγιά να επικοινωνήσει άμεσα στο τηλέφωνο 6972664675.

Η γραμμή είναι σε λειτουργία όλο το 24ωρο και οι εθελοντές του οργανισμού θα παραμένουν σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί.