ΣΠΑΡΤΗ. Θα δούμε και θα απολαύσουμε μοναδικές στιγμές γαστρονομικής απόλαυσης και μαγειρικής επίδοσης. Οι προσφορές της Τσικάκης – Γιαννόπουλος σε κρέατα παραγωγής της α.ε. αναστατώνουν τις κουζίνες και δίνουν την ευκαιρία για άλλη απόλαυση.
Αυτή την εβδομάδα η Προσφορά στα καταστήματα - πρατήρια Σπάρτης και Λεύκης είναι χοιρινό μπούτι με δε΄ρμα και κόκκαλο 2,99€ το κιλό!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…
Σας προτείνουμε μια συνταγή με λακωνικό άρωμα και υλικά!


Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες


Παρασκευή

Βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.
Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30'.

Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες ,το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.
Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα.
Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30' μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.


Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 180 λεπτά


Υλικά

• 1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά Τσικάκης - Γιαννόπουλος
• 2 κ.σ. μέλι Μάνης
• 1 κ.σ. μπαλσάμικο Καλαμάτας
• 3 κ.σ. μουστάρδα
• 2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες Λακωνίας
• 1 λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
• 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
• Για τις πατάτες
• 1½ κιλό μικρές πατάτες Βουρβούρων
• 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
• 2 πορτοκάλια Λακωνίας (το χυμό)
• 1 λεμόνι (το χυμό)
• 1/2 φλ. ελαιόλαδο Λακωνίας
• 2 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι
• πιπέρι

Καλή όρεξη!