Γράφει η Ηλίας Μπόνος

ΣΠΑΡΤΗ. Οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι από συναντήσεις – συμφωνίες πολιτικών προσώπων. Είναι ακριβώς η κορύφωση κάποιων εξελίξεων που πρέπει να «σφραγιστούν» με την τριπλή μασονική χειραψία… προκειμένου να φύγει και το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση είναι και τα ΜΜΕ που το προβάλουν…

Μία από τις φωτογραφίες έχει τραβηχτεί στις ΗΠΑ. Μία στην Ελλάδα και μια στη Σπάρτη!

Τελικά η Μασονία έχει εξαπλωθεί σε κάθε ικμάδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Εκεί που δεν το περιμένεις ανακαλύπτεις (γιατί να το κρύψουν άλλωστε) ότι η Μασονία προσεγγίζει, διευκολύνει και στηρίζει πολιτικά πρόσωπα τόσο της εθνικής όσο και της αυτοδιοικητικής πολιτικής προκειμένου να αποδώσουν έργο που θα καταξιώσει αμφότερους στην κοινωνία.

Μάλιστα, συχνά, η «προσχώρηση» των πολιτικών είναι τόσο γρήγορη και απρόσκοπτη που θεωρείται ακούσια συνεργασία χάρη του αποτελέσματος. Κάπως όπως το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…»

Οι εκπρόσωποι και οι άνθρωποι της Μασονίας είναι πλέον μέλη της κοινωνικής ζωής, συνήθως διακεκριμένοι ή προβεβλημένοι στο χώρο τους, που ανοίγουν δρόμους στους εκπροσώπους της εξουσίας έτσι ώστε να έχουν την συγκυριότητα των σημαντικών αποφάσεων, έργων και εκδηλώσεων. Με λίγα λόγια είναι παντού, δεν το φωνάζουν αλλά και δεν το κρύβουν! Σε βαθμό που να εκτιμάς με ασφάλεια ότι κάπου ανάμεσά μας βρίσκεται κι ένας μασόνος ή φίλος της Μασονίας.