Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του για τα εξής:

Το Φορολογικό Τοπίο στα Πρατήρια Υγρών Καυσίμων με το Σύστημα Εισροών-Εκροών. Πρόστιμα και Ποινές

Το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Λακωνίας και την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας σας προσκαλεί σε εσπερίδα που διοργανώνει στην αίθουσα πολιτιστικού κέντρου Γεωργίου & Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου στον πεζόδρομο Κλεομβρότου (1ος όροφος) Σπάρτη
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.00
Εισηγητής : Χριστόπουλος Γεώργιος, Φοροτεχνικός, Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας
Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Πανδής
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κιούσης
Η εσπερίδα αφορά τους βενζινοπώλες και τους λογιστές-φοροτεχνικούς καθώς και τους εργαζόμενους στα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία.
Είσοδος ελεύθερη


Επιχειρηματικές Αποστολές


Επιχειρηματικές αποστολές από το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποιεί επιχειρηματικές αποστολές στα πλαίσια των εκθέσεων από στις εγκαταστάσεις της “ TUYAP“.
1. 7η Έκθεση Τεχνολογίας Καλουπιών και Συναφών Βιομηχανιών
2. 13η Διεθνής Έκθεση Μηχανήματων Επεξεργασίας Μετάλλου, Συγκόλλησης, Κοπής, Τεχνολογίων Διάτρησης , Εργαλείων Χειρός, Πεπιεσμένου Αέρα και Υδραυλικών
3. 6η Έκθεση Μεταλλικών Φύλλων, Σωλήνων, Τεχνολογιών Επεξεργασίας Προφίλ και Συναφών Βιομηχανιών
4. 8H Διεθνής Έκθεση Βιομηχανίας Ελαστικών
Οι εταιρίες που θέλουν να επισκεφθούν την ανωτέρω έκθεση παρακαλούνται να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση και να την στείλουν στο e-mail info@etee.gr

Υποδοχή Επιχειρηματικής Αποστολής από την Κίνα στο ΕΒΕΑ


Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την υποστήριξη του Προξενείου της Ελλάδας στη Σαγκάη, θα υποδεχτεί την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος Όροφος) επιχειρηματική Αποστολή από την Κίνα και συγκεκριμένα από την Ομοσπονδία Βιομηχανίας και Εμπορίου της επαρχίας Zhejiang (Zhejiang Federation of Industry and Commerce).
Οι επιχειρήσεις από την Κίνα δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής τομείς: μεταλλικών και άλλων κατασκευών, κτηματαγοράς, προστασίας περιβάλλοντος, εμπόριο ειδών υγιεινής, σωλήνων και κεραμικών ειδών, επεξεργασίας λαδιού, logistics, αποθήκευσης και εμπορίου ενέργειας, κατασκευής και επισκευής πλοίων κ.α. (Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος εταιρειών).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές επαφές μεταξύ των Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών. (Για τα μέλη του ΕΒΕΑ , η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, για τα μη μέλη του ΕΒΕΑ €50)
Παρακαλείσθε, εφόσον ενδιαφέρεστε να έχετε επαφές με τους επιχειρηματίες της εν λόγω Αποστολής, όπως αποστείλετε συμπληρωμένο το συνημμένο Δελτίο Συμμετοχής έως 26/11/2014 στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, Αθήνα, τηλ: 210 3382466,email: excom@acci.gr, fax 210 3382378.

Εκθέσεις

Διεθνής Έκθεση Παγωτού, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής

Ρίμινι 17-21/01/2015
Η έκθεση SIGEP θεωρείται η πιο σημαντική και ειδικευμένη έκθεση για το παγωτό, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία στην Ευρώπη και πραγματοποιείται στο Ρίμινι.
Οι κύριοι τομείς της έκθεσης είναι τα παγωτά, η ζαχαροπλαστική και οι ζύμες, η αρτοποιία και τα μπισκότα, ο καφές, η σοκολάτα και το κακάο, οι πρώτες ύλες, διάφορα βασικά προϊόντα, μηχανήματα σχετικά με την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική, την πίτσα και τα ζυμαρικά.

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη 2η FOOD EXPO που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από 14- 16 Μαρτίου 2015. Η FOOD EXPO με τη συμμετοχή εκατοντάδων ελλήνων και ξένων εκθετών και την παρουσία χιλιάδων σημαντικών αγοραστών από την Ελλάδα και όλες τις μεγάλες παγκόσμιες αγορές, θα αποτελέσει μια κομβική εμπορική συνάντηση που θα προβάλλει και θα αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας στις αγορές όλου του κόσμου, δημιουργώντας ένα κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στη νότια πύλη της Ευρώπης.

Διάφορα

Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 15 σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι υποψήφιοι-ες οφείλουν να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας έως τις 15-12-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά (Διεύθυνση Γραμματείας ΠΜΣ: Λ. Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών, Σπάρτη, ΤΚ. 23100). Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Άννα Κουρτεσοπούλου, Υπεύθυνη Γραμματείας του ΠΜΣ κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 –14:00, τηλέφωνο: 27310-89670, 89661 Φαξ: 27310-89656, ιστοσελίδα http://sparti.uop.gr/~toda/indexmtp2.html και email: akourtes@uop.gr.

Συμμετοχή του ΟΒΙ στο 'Greek Innovation Forum 2014'


Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της διοργάνωσης Greek Innovation Forum 2014 που διοργανώνεται από το MONEY SHOW και το Τεχνολογικό Portal “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ”, θα συμμετάσχει με περίπτερο και ομιλία στην Εκδήλωση Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί 19-21 Δεκεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο HILTON.
Την Παρασκευή 19.12.14 (ώρα: 10.00 – 12.00), ο κ. Κ. Αμπατζής, Διευθυντής Καταθέσεων και Χορηγήσεων ΟΒΙ και η κα Π. Γκαγκανάτσου, Προϊσταμένη
Τμήματος Τεχνολογικής Πληροφόρησης & Διάδοσης Καινοτομίας, Διεύθυνση Τεχνολογικής Πληροφόρησης ΟΒΙ, θα μιλήσουν για θέματα Κατοχύρωσης Ευρεσιτεχνιών και Βιομηχανικών Σχεδίων, Μεταφοράς Τεχνολογίας, Αποτίμησης Διανοητικής Ιδιοκτησίας αλλά και για τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από ΔΕ και Βιομηχανικά Σχέδια.


AlumniNet


Ένα πρωτοποριακό για τα Eλληνικά δεδομένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο που στοχεύει να διασυνδέσει χιλιάδες πανεπιστημιακούς αποφοίτους με την αγορά εργασίας, τις επιχειρήσεις, επιμελητήρια, κρατικές υπηρεσίες φορείς και αντίστοιχα επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα εντός και εκτός Ελλάδας, εγκατέστησε πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η εταιρία Cardisoft (θυγατρική εταιρία του ομίλου Entersoft Α.Ε.).
Η διαδυκτιακή πύλη ονομάζεται AlumniNet (https://alunet.aegean.gr) και στο επίκεντρο της λειτουργίας της βρίσκεται το σύνολο των αποφοίτων, μεταπτυχιακών φοιτητών και των αποφοίτων παρελθόντων ετών του πανεπιστημίου.


Μυθική Πελοπόννησος


Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων στην Αθήνα 03 - 07 Δεκεμβρίου 2014 στη Πλατειά Κλαυθμώνος. Ταξιδεύοντας στους μύθους, στις Γεύσεις και στα Ποιήματα της Πελοποννήσου
Τηλέφωνο 210277244
Φαξ στο 2102716853



Η καινοτομία διευρύνει τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της Μεσσηνίας

Πρακτικές εφαρμογές στη νέα επιχειρηματικότητα, την αγροτική οικονομία, τα τοπικά προϊόντα και τον γαστρονομικό τουρισμό
Το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής διοργανώνει την Συνεδριακή Εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Elite (αίθουσα συνεδριακού κέντρου Blue Center) με ώρα ενάρξεως 6.00μ.μ..
Τις εργασίες θα ανοίξει ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κύριος Πέτερ Μίχαλκο, με εισήγηση που θα αφορά τα πεδία διμερούς οικονομικής, τουριστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας, ενώ θα υπάρξει και προβολή ολιγόλεπτου σχετικού βίντεο. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει στον προθάλαμο του χώρου έκθεση poster με θέμα «20 χρόνια ανεξάρτητη Σλοβακία».
Πληροφορίες στο 2610-220607, fax 2610-220705 ή με e-mail: bpcenter2014@gmail.com. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.