«Καταγγελία Θανάση Πετράκου γιατί δεν απαντήθηκε η επίκαιρη ερώτηση από τον Υπουργό Οικονομικών, που αφορούσε στην ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το λογαριασμό αγρότη δανειολήπτη, για εξόφληση ενήμερου δανείου, που προκάλεσε την αυτοκτονία του αγρότη Γιώργου Λούζη»

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε έντονα στην Ολομέλεια της Βουλής, για μία ακόμη φορά, το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν ήλθε για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση, με θέμα: «Η ενέργεια αφαίρεσης χρηματικού ποσού της Τράπεζας Πειραιώς από λογαριασμό ταμιευτηρίου αγρότη δανειολήπτη για εξόφληση ΕΝΗΜΕΡΟΥ δανείου προκάλεσε την αυτοκτονία του αγρότη», που αφορούσε στην αυτοκτονία του αγρότη Γιώργου Λούζη.

Ο Θανάσης Πετράκος, οργισμένος κατηγόρησε ευθέως το Υπουργείο Οικονομικών ότι, για άλλη μία φορά αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση που σχετίζεται με την Τράπεζα Πειραιώς, υπενθυμίζοντας ότι άλλες δύο φορές αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματά του, σχετικά με τον τρόπο και τους λόγους που χαρίστηκε η Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς, τονίζοντας πως «δεν είναι ιερό πρόσωπο ο τραπεζίτης της, ώστε να μην έρχονται οι Υπουργοί Οικονομικών να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα».

Η παρέμβαση-καταγγελία του Θανάση Πετράκου στη χθεσινή Ολομέλεια, βρίσκεται στο ακόλουθο link: http://youtu.be/YwnCdpaYmAY

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης-καταγγελίας του Θανάση Πετράκου στην Ολομέλεια, είναι το εξής:
«Θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα δια του Προεδρείου προς την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, διότι η ερώτηση που είπατε είχε κατατεθεί ως γραπτή ερώτηση στις 22 Αυγούστου, δεν απαντήθηκε, μετατράπηκε σε επίκαιρη ερώτηση και κληρώθηκε και πάλι ο Υπουργός δεν έρχεται να απαντήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά, κυρία Πρόεδρε, που δεν απαντάται ερώτηση, όταν σχετίζεται με τον τραπεζίτη της Τράπεζας Πειραιώς. Δεν απαντήθηκε δύο φορές η ερώτησή μου γιατί χαρίστηκε και πώς χαρίστηκε η Αγροτική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς. Και τότε ο κ. Στουρνάρας δεν απάντησε, ο οποίος είναι κι αυτός υπόλογος.

Ο κύριος τραπεζίτης της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι ιερό πρόσωπο, ώστε να μην έρχονται οι Υπουργοί Οικονομικών να απαντήσουν και να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως ποιες θα είναι οι κυρώσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία παράνομα πήρε χρήματα των επιδοτήσεων του άτυχου αγρότη και τον οδήγησε στην απόγνωση και στον θάνατο, ενώ εξυπηρετούσε κανονικά το δάνειό του και ήταν ενήμερος.

Σε ποιες ενέργειες θα υποχρεωθούν οι τράπεζες, έτσι ώστε να προστατεύονται οι ενήμεροι δανειολήπτες και να μην προχωρούν σε υπεξαίρεση των πενιχρών αγροτικών επιδοτήσεων, οι οποίες, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, είναι ακατάσχετες και, πάνω απ’ όλα, θα υποχρεώσει το Υπουργείο Οικονομικών την Τράπεζα της Ελλάδας να αποζημιώσει την οικογένεια του άτυχου αγρότη, με δεδομένο ότι η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει, είναι αποκλειστική και απόλυτη ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς;

Η οικογένεια και η κοινωνία της Μεσσηνίας ζητάει δικαίωση για όλους αυτούς, οι οποίοι έχουν από τους τραπεζίτες οδηγηθεί στον θάνατο».