ΣΠΑΡΤΗ. Μέρος Α'. Λέγεται ότι οι απόγονοι της Ωραίας Ελένης διατηρούν την ομορφιά και την γοητεία της και επι των ημερών μας. Σ δούμε κάποιες από τις «Σπαρτιαίτσσες» δηλαδή σύγχρονες γυναίκες της Λακωνίας στις οποίες για διάφορους και συγκεκριμένους λόγους, έχει σταθεί ο φωτογραφικός φακός


Βανέσα Καπασούρη
: Το μοντέλο με το μεσογειακό ταμπεραμέντο!
Ένα ανερχόμενο αστέρι στο ελληνικό μόντελινγκ, που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στα περισσότερα ντεφιλέ. Εντυπωσιακή, πανύψηλη, δυναμική και συνάμα ευαίσθητη -ως Καρκίνος- με αυθεντική μεσογειακή ομορφιά και sex-appeal που προκαλεί ταχυπαλμίες! Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1987 στις ΗΠΑ και μόλις τριών χρόνων ήρθε με την οικογένειά της στη Σπάρτη, όπου και μεγάλωσε.

Αρχοντούλα Τσάκου: Τα δίνει όλα για χορό και μόντελινγκ!
Είναι Λάκαινα στην καταγωγή, διαθέτει εντυπωσιακά σωματικά χαρίσματα που γνωρίζει να τα αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, ενώ συνάμα έχει ταλέντο στην κινησιολογία και το χορό! Ο λόγος για την επαγγελματία χορεύτρια και μοντέλο Αρχοντούλα Τσάκου, η οποία βρέθηκε στο Studio Kouros και φωτογραφήθηκε αποκλειστικά από το φακό του Τάκη Κούρου για το Notospress! Η Αρχοντούλα γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, όπου και έζησε ως τα 14 της χρόνια, διατηρώντας τις καλύτερες μνήμες από τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην όμορφη κωμόπολη της Λακωνίας. Στη συνέχεια, μετακόμισε με την οικογένειά της λίγο πιο… δίπλα, στη γραφική Μονεμβάσια.

Ορθούλα Παπαδάκου: H πανύψηλη και δυναμική τηλεπερσόνα!
Η Ορθούλα Παπαδάκου γεννήθηκε στον Καναδά από Έλληνες γονείς με καταγωγή από την Ποταμιά Λακωνίας και ήρθε στην Ελλάδα στα 18 της εξαιτίας της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που την πήρε μεταγραφή.Αν και ζει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα πλέον δεν λέει να μάθει με τίποτα να μιλάει σωστά.

Καλομοίρα Σαράντη: Η γλυκιά τραγουδίστρια αφοσιώθηκε στην οικογένεια!
Η Καλομοίρα Σαράντη είναι τραγουδίστρια και παρουσιάστρια Ελληνοαμερικανικής καταγωγής από τα Νιάτα Λακωνίας. Έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της το 2004 στο διαγωνισμό τραγουδιού Fame story 2 όπου κέρδισε. Εκτός από το τραγούδι και την παρουσίαση τηλεοπτικών και διαδικτυακών εκπομπών, έχει συμμετάσχει σε μια τηλεοπτική δραματική σειρά στον ΑΝΤ1, την Λάμψη. Μετά από τη συμμετοχή της στην Eurovision το 2008, όπου κέρδισε την 1η θέση στον ημιτελικό με 156 βαθμούς και την 3η θέση στον μεγάλο τελικό με 218 βαθμούς, κατάφερε να γίνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής και στον Καναδά. Το 2009, μετά την παρουσίαση του ριάλιτι Big In Japan, έγινε αναγνωρίσιμη σε όλη την Ιαπωνία. Γεννήθηκε στο Νασάου της Νέας Υόρκης στις 31 Ιανουαρίου 1985 και το πλήρες όνομά της είναι Μαρία Καλομοίρα Κάρολ Σαράντη (Marie Kalomira Carol Sarantis). Ο μπαμπάς της Νίκος και η μαμά της Ελένη είναι ιδιοκτήτες σε ένα Ελληνικό εστιατόριο στην Αμερική. Έχει μια αδερφή, τη Γεωργία.Είναι παντρεμένη με τον, επίσης, Ελληνοαμερικανό Γιώργο Μπούσαλη με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο δίδυμα αγοράκια.

Τζένη Τζιβεριώτη: Η σπαρτιάτισσα Μις Παγκόσμιος Τουρισμός!
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 18 ετών. Μέχρι τότε, ούτε που περνούσε από το μυαλό της να γίνει μοντέλο.
Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ ως φοιτήτρια για να βγάζει ένα χαρτζιλίκι.
Ενα fashion show του οίκου μόδας Nikos-Takis που είχε γίνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δυνατή στιγμή ήταν η κατάκτηση της κορυφής στον διεθνή διαγωνισμό «Μις Παγκόσμιος Τουρισμός 2001». Κοντινοί της άνθρωποι είναι οι γονείς της, ο αδελφός της, η νύφη της, η ανιψιά της που λατρεύει και μερικές φίλες που έχει από το χώρο του μόντελινγκ, τις οποίες θεωρεί πια κάτι σαν αδελφές της και φυσικά ο σύζυγός της επιχειρηματίας Γιάννης Τσακουμάκος με τον οποίον έχει δημιουργήσει οικογένεια

Ελένη Αλεξανδρή: Η πληθωρική ερμηνεύτρια από τους Μολάους!
Πολλοί είπαν ότι έδωσε μια διαφορετική οντότητα στο μουσικό reality X- Factor 2 όπου συμμετείχε, κατά την τηλεοπτική σεζόν 2009-2010, ενώ άλλοι της προσέδιδαν το χαρακτηρισμό του αδιαφιλονίκητου φαβορί για να κατακτήσει ακόμα και την πρώτη θέση στο παιχνίδι. Ο λόγος για την Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια Ελένη Αλεξανδρή, με καταγωγή από τους Μολάους Λακωνίας, η οποία έφτασε μόλις ένα βήμα προ του τελικού του X-Factor. Η παρουσία της Ελένης στο μουσικό reality έδωσε σίγουρα μια ξεχωριστή νότα στα εβδομαδιαία live, ενώ η πληθωρική της παρουσία και το ταλέντο της, γρήγορα την έκαναν να ξεχωρίσει μεταξύ των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Χαρακτηριστικό της εκτίμησης του τηλεοπτικού κοινού προς το πρόσωπό της αποτυπώνεται στο γεγονός ότι την πρώτη φορά που τέθηκε υποψήφια προς αποχώρηση, ήταν και η βραδιά που τελικά εγκατέλειψε το μουσικό διαγωνισμό. Η Ελένη γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά στις 25 Σεπτεμβρίου 1984, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 7 ετών. Ωστόσο, η καταγωγή της οικογένειας της είναι από τους Μολάους Λακωνίας, καθώς εκεί γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο πατέρας της, ο ιερέας π. Νικόλαος Αλεξανδρής.

Ευγενία Τσαούση: Μια…τσαούσα της υποκριτικής από τη Σπάρτη!
Η Ευγενία Τσαούση γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1986 στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Σπάρτη. Είναι ελληνίδα ηθοποιός απόφοιτη της δραματικής σχολής "Θεοδοσιάδη" και "Θέατρο Αλλαγών" του Θοδωρή Αθερίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με το Γιάννη Μπέζο και το Θοδωρή Αθερίδη ενώ έχει κάνει επίσης σεμινάριο Φωνητικής και musical theater με την Εβελίνα Παπούλια.
Ιδιαίτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό έγινε μέσα από το ρόλο της Ρομίνας στη σειρά του Mega "Η Πολυκατοικία" και από τους Βασιλιάδες, επίσης σειρά του Mega, όπου, το 2012, υποδύεται τη Σόφη Καπάτου.
Εδώ και αρκετά χρόνια, διατηρεί σχέση με τον επίσης ηθοποιό, Ορφέα Παπαδόπουλο. Μπορεί να είναι μαζί τόσο καιρό, αλλά δεν συζούν! Είναι καλά, ερωτευμένοι, αλλά δεν σκέφτονται να παντρευτούν!

Τρεισυ Σπυριδάκου: Η Λάκαινα που ξεσηκώνει τους Καναδούς!
Η Ελληνοκαναδή ηθοποιός Τρέισι Σπυριδάκος από τη Λακωνία κατάφερε και έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της ταινίας «Rise of the Planet of the Apes» αλλά και της τηλεοπτικής σειράς του NBC «Revolution».
Γεννήθηκε το 1988 στη Μανιτόμπα του Καναδά, από Έλληνες γονείς, τον Γιώργο και την Αναστασία Σπυριδάκου, ιδιοκτήτες εστιατορίου. Μεγάλωσε μαζί με δύο αδελφούς σε μία οικογένεια που οι άνδρες είχαν έντονη ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η οικογένεια της μετακόμισε στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο χωριό Σκάλα, όταν η ίδια ήταν μόλις τεσσάρων ετών και επέστρεψαν στον Καναδά 5 χρόνια αργότερα.

Βίκυ Κάβουρα: Η ανερχόμενη ηθοποιός που «γράφει» στο φακό!
Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση της 24χρονης Βίκυς Κάβουρα είναι το 2012, στη σειρά του ΑΝΤ1, Το αμάρτημα της μητρός μου όπου υποδύεται την Έλενα Τσιριγώτη. Η Έλενα είναι η κόρη της Κάτιας (Ρένιας Λουιζίδου) και είναι μακιγιέζ. Η απλή και καθημερινή κοπέλα της διπλανής πόρτας, θα μεταλλαχτεί μέσα από τον πόλεμο που θα κληθεί να κηρύξει στην ίδια της τη μητέρα! Διότι το να θέλει η μητέρα σου να παντρευτεί τον πατέρα, αυτού που θέλεις να παντρευτείς εσύ, είναι όπως και να το κάνουμε, το.. «αμάρτημα της μητρός» της!
Μέχρι τα 13 της χρόνια μεγάλωσε στη Σπάρτη, όπου από μικρή έδειξε την κλίση της προς το χώρο του θεάματος, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα. Η Βίκυ έχει στο ενεργητικό της κάποια εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το φωτογραφικό φακό του Τάκη Κούρου στην Καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας και στο Ιλάειρα Mountain Resort στην Τόριζα Ταϋγέτου! Η ηθοποιός έχει σχέση με τον τραγουδιστή Νίκο Οικονομόπουλο . Όσο για το ενδεχόμενο της δημιουργίας οικογένειας με τον γνωστό τραγουδιστή, η Βίκυ Κάβουρα είπε: «Έχω αρχίσει να το σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό. Νιώθω έντονη την επιθυμία να κάνω ένα παιδί. Πιο πριν είχα στο μυαλό μου ότι αυτός είναι ο προορισμός της γυναίκας και ότι αναγκαστικά κάποια στιγμή θα συμβεί. Τώρα το θέλω!»,

Χρυσαυγή Ατσιδάκου: Η όμορφη δικηγόρος που διατηρεί χαμηλούς τόνους!
Η γοητευτική δικηγόρος Χρυσαυγή Ατσιδάκου με καταγωγή από τον Ασωπό Λακωνίας κόρη της πρώην νομαρχιακής συμβούλου και συμβολαιογράφου Ματούλας Μπελεγρή αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι μόρφωση και ομορφιά μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά! Έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Δίκαιο Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στη Νότιο Γαλλία και γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Παράλληλα με τη Νομική σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στο Κολωνάκι. Έχει δικό της δικηγορικό γραφείο και αυτό που την ενδιαφέρει είναι να ασχοληθεί με τα Μέσα από νομικής πλευράς. Άλλωστε, μετεκπαιδεύτηκε σε αυτό το αντικείμενο. Η Χρυσαυγή είναι παντρεμένη με τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδος και του Απόλλωνα Αθηνών Αλέξανδρο Τζόρβα με τον οποίον έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν η Χρυσαυγή εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο γραφείο Τύπου της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Δείτε αύριο το Μέρος Β'