ΚΡΟΚΕΕΣ. Είναι γνωστό ότι οι Κροκεές έχει μακρά παράδοση στον πολιτισμό και ειδικά στην μουσική. Δεν είναι τυχαίο ότι η γενέτειρα του Βρεττάκου «έβγαλε» εξαιρετικούς μουσικούς και φιλόμουσους πολίτες που εδώ και πολλά χρόνια γράφουν τη δική τους ιστορία.

Αυτή τη φορά, την Παρασκευή 8 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. με ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα - που περιλαμβάνει μια σειρά από δημοφιλή κι αγαπημένα τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών Γιάννη Μαρκόπουλου και Χρήστου Λεοντή - ο διακεκριμένος λαϊκός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς και τα παιδιά της Φιλαρμονικής Κροκεών θα συναντηθούν για ένα μουσικό ταξίδι. Η ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση του αρχιμουσικού Μαρίνου Καριοφύλλη και φέρει τον τίτλο “Μαλαματένια λόγια...”

Συνταξιδιώτες τους σε αυτό το συναυλιακό ταξίδι θα είναι: η Αθηνά Κοκκόλη και ο Πάνος Μπούσαλης στο τραγούδι, ο Νίκος Ανεμοδουριώτης στο μπουζούκι, ο Χαράλαμπος Γούλας στην κιθάρα, ο Κώστας Κατσέτος στο πιάνο, ο Γιάννης Βούκλιζας στο μπάσο και ο Νίκος Σταματάκος στα τύμπανα.

Ο Λάκης Χαλκιάς αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τραγούδια που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στο μουσικό στερέωμα της πατρίδας μας. Από το “Δάσκαλο” και τη “Φάμπρικα” ως το “Ζαβαρακατρανέμια” και τα “Μαλαματένια λόγια”, ο μουσικός ορίζοντας του Λάκη διαθέτει πολλά αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία των Κροκεών είναι αφιερωμένη στη μνήμη του κροκεάτη μουσικού Γιάννη Βενιζελάκου.