ΣΠΑΡΤΗ. Στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από το περιοδικό «Αθηνόραμα», το κοινό ψήφισε για τα καλύτερα προϊόντα που γεύτηκε. Η συμμέτοχη ήταν μεγάλη, με περισσότερα από 3500 ψηφοδέλτια να πέφτουν στην κάλπη, ενώ οι επιλογές των προϊόντων εξαιρετικές.

Στην πρώτη δεκάδα των βραβευθέντων, και ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα, βρέθηκαν οι «Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», οι οποίοι τιμήθηκαν με το βίο-λειτουργικό προϊόν τους, «Ελιές Πορτοκαλένιες» (www.athinorama.gr/umami/food/editorschoice/?edtid=27150)

Σχολιάζοντας την τιμητική διάκριση της εταιρείας του, ο ιδιοκτήτης των «Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου» κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος αναφέρει:

«Ευχαριστώντας θερμά όσες και όσους μας τίμησαν με την επιλογή τους, θα ήθελα να τονίσω ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι ένα προϊόν που έχει τιμηθεί το 2013 ,με χρυσό βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς και με Χρυσό Αστέρι στα Great Taste Awards 2013 στο Λονδίνο, ενώ το 2012 & 2013 τιμήθηκε με το σήμα του κινήματος Slow Food.

Θα μου επιτρέψετε, επίσης, να προσθέσω ότι πηγή έμπνευσης, για την δημιουργία αυτού του προϊόντος, αποτέλεσε ο τόπος μας, η Σπαρτή, μιας και ο συνδυασμός της ελιάς με το πορτοκαλί έχει τις ρίζες του στην γαστρονομική «Λακωνία» της παλιάς και ξεχασμένης εποχής, τότε που η καθημερινή «ανάγκη» για τροφή των ανθρώπων της περιοχής έβρισκε τρόπους να «δημιουργεί» ... «βίο-λειτουργικά» τρόφιμα...!»