ΣΠΑΡΤΗ. Τις προτάσεις του και το όραμα του για ένα νέο Δήμο Σπάρτης ανεξάρτητο και δυναμικό, διατύπωσε ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 27/5 στο Νότος 94.9 και τον Ηλία Μπόνο.

Ο κ. Βαλιώτης αναφέρεται στο υψηλό εκλογικό ποσοστό που απέσπασε ο συνδυασμός του «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», ενώ εξηγεί το γεγονός της μεταστροφής στην κάλπη από περίπου, 4.000 πολίτες, μεταξύ Α’ και Β’ Κυριακής, στοιχείο που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης μιλά για το δυνατό σημείο της πρότασης που παρουσίασε για το Δήμο, ενώ σχολιάζει την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή Λ. Γρηγοράκο, αλλά και τα έμμεσα «πυρά» από τη ΝΔ για το γνωστό θέμα που αποκαλύφτηκε με τα sms υπέρ του συνδυασμού Αργειτάκου.

Ακόμα, επαναλαμβάνει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του για τη νέα περίοδο στο Δήμο Σπάρτης, ενώ εκμυστηρεύεται τις πρώτες κινήσεις του με την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Βαλιώτης τοποθετείται, επίσης, για το συντονισμένο πλάνο συνεργασίας με όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, ενώ εκφέρει άποψη για την αλλαγή ή μη του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «τυφλές» απομακρύνσεις εργαζομένων που απασχολούνται στις δημοτικές υπηρεσίες. «Θέλω εργαζομένους υπερήφανους και δραστήριους, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», λέει χαρακτηριστικά.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Β. Βαλιώτη στο Νότος 94.9