ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ο τρύγος του 2013 χρωματισμένος και αρωματισμένος από τις ιδιαίτερες τοπικές ποικιλίες έχει να παρουσιάσει για την Οινοποιητική Μονεμβασιάς εντυπωσιακά, φίνα λευκά και ροζέ κρασιά και υπέροχα παλαιωμένα ερυθρά με ιδιαιτερότητα και χαρακτήρα.

Έχει να παρουσιάσει την πρώτη εμφιάλωση του Μονεμβασία-Malvasia 2010 του λιαστού παραμυθένιου κρασιού, που κυριάρχησε στο Μεσαίωνα και που ξαναγεννήθηκε στο γενέθλιο τόπο του τη Μονεμβασιά, ύστερα από ένα τεράστιο ταξίδι στο χρόνο, ως Οίνος Προστατευόμενης Ονομασίας Προελεύσεως!

Το Μάρτιο, η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έλαβε μέρος στο «ΟΙΝΟΡΑΜΑ» 2014 στην Αθήνα, όπου όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας «στο φιλόξενο και καλόγουστο περίπτερο μας, εισπράξαμε την αγάπη και την υποστήριξη των φίλων και καταναλωτών και τις εξαιρετικές κριτικές των ειδικών για τα κρασιά μας».

Παράλληλα με την έκθεση έγινε η και τη βράβευση των νικητών του Διεθνούς Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης 2014, όπου η Οινοποιητική Μονεμβασιάς εστέφθη με 3 νέα χρυσά μετάλλια, το ένα ήταν για τον Μονεμβασία-Malvasia 2010 και τα άλλα 2 για το ΜΑΛΕΑΤΗ και το ΦΙΛΕΡΙ .

Στη συνέχεια, το γαλλικό περιοδικό TASTED JOURNAL εν όψει της έκθεσης PROWEIN 2014 πραγματοποίησε γευστική δοκιμή οίνων από όλο τον κόσμο από τους παγκοσμίου φήμης sommelier και MW Andreas Larson και Markus de Monego.

Και τα 3 κρασιά που συμμετείχαν στην έκθεση, ‘300’’ερυθρό, ‘300’’λευκό και Ανθοσμίας Ροζέ έφτασαν στην κορυφή των ελληνικών κρασιών με πολύ υψηλή βαθμολογία, ενώ το ‘300’’ερυθρό κατετάγη στο top ten παγκοσμίως. Στην έκθεση PROWEIN που ακολούθησε, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς από εμπόρους και ειδικούς από όλον τον κόσμο.

Και στις αρχές Απριλίου, στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου FLIWC 2014 της Νέας Υόρκης, άλλα 4 μετάλλια προστέθηκαν στη συλλογή Μονεμβασία- Malvasia 2010. Συγκεκριμένα, ξαναβραβεύεται εκ νέου με διπλό χρυσό μετάλλιο και με 3 αργυρά μετάλλια βραβεύεται η Κυδωνίτσα 2013, το Μητρόπολις 2013 και ξαναβραβεύεται και το Φιλέρι 2013.