ΣΠΑΡΤΗ. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκπληκτική προσέλευση πιστών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/4 ο ετήσιος αρχιερατικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας του Συλλόγου Νεφροπαθών Σπάρτης & Φιλών στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μοναμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ενώ έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία του πρωτοψάλτη κ. Θ. Τσαγκαρούλη.

Με το πέρας του εσπερινού, ο Μητροπολίτης απευθύνθηκε προς τους πιστούς δηλώνοντας την αμέριστη αγάπη του για κάθε συμπάσχοντα συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα πρότεινε να καθιερωθεί η 13η Μαρτίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Υπομονής, ως επίσημος εορτασμός του Συλλόγου Νεφροπαθών Σπάρτης, πάντα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Τον εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους η διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Ε. Παπαγεωργίου, ο δ/ντής της Ιατρικής υπηρεσίας, ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου. Από πλευράς των τοπικών αρχών παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Π. Καλομοίρης, ο κ. Χ. Μακρής, ο κ. Δ. Αποστολάκος και ο κ. Χρήστος Πλειώτας.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, το Δ.Σ του Συλλόγου Νεφροπαθών Σπάρτης «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα τοπικά Μ.Μ.Ε που με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην προβολή και την κάλυψη της ετήσιας εκδήλωσής μας», αναφέρουν οι νεφροπαθείς και συμπληρώνουν: «Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους συνασθενείς μας, ο Θεός και η Αγία Υπομονή, να τους δίνει την δύναμη και το κουράγιο στον καθημερινό αγώνα της ζωής τους. Πολλές ευχαριστίες, επίσης, στους ιερείς του ναού που συνλειτούργησαν και που φρόντισαν ώστε όλα να γίνουν όπως αρμόζει στο τελετουργικό της Εκκλησίας μας», καταλήγει ο Σύλλογος Νεφροπαθών.