Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού, είναι μία χαρούμενη αλλά και αγαπημένη στιγμή για όλη την οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που προσμένουν την περίοδο των εορτών με μεγάλη ανυπομονησία. Τα φετινά Χριστούγεννα, μπορείς να τα κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερα, ξεχωριστά αλλά και … τυχερά! Ακολούθησε μερικές χρήσιμες διακοσμητικές προτάσεις, Φενγκ Σούι, που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις από τα καταστήματα με εποχιακά είδη, τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα ταιριάζουν στο στυλ και στο χώρο σου.

Tips για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου ….

• Ξεκινώντας την εορταστική διακόσμηση, θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις για το σπίτι σου, το κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, το δέντρο που θα επιλέξεις δεν θα πρέπει να είναι φυσικό, αλλά ψεύτικο. Προτίμησε να έχει πυκνά κλαδιά και η όψη του θα θυμίζει ότι επρόκειτο για κανονικό, αληθινό δέντρο.

• Το ιδανικό χρώμα για το δέντρο σου, θα πρέπει να είναι το βαθύ, σκούρο, πράσινο του πεύκου. Το χρώμα αυτό, απορροφά πιο εύκολα την υπερβολική θερμότητα που επικρατεί στο σπίτι, τις ημέρες των εορτών, από την πολυκοσμία αλλά και από την χρήση αρκετών ηλεκτρικών συσκευών. Επιπλέον, επειδή οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί είναι σε έντονες και λαμπερές αποχρώσεις, το δέντρο που έχει σκούρο πράσινο χρώμα, δημιουργεί χρωματική ισορροπία.

• Το μέγεθος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα πρέπει να έρχεται σε ισορροπία, με το χώρο του σπιτιού σου. Αν για παράδειγμα ο χώρος που θα το τοποθετήσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι αρκετά μικρός, είναι πιο κομψό να επιλέξεις ένα μικρό δέντρο.

• Το ιδανικό σημείο, για την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, είναι σε ένα κεντρικό σημείο ή στην αριστερή πλευρά του δωματίου. Με την επιλογή αυτής της θέσης, συμβάλεις ακόμα περισσότερο στην σύσφιγξη των σχέσεων αλλά και στην δημιουργία αρμονικού, οικογενειακού κλίματος.

Στόλισε το χώρο σου, με τα κατάλληλα χρώματα

Για να υπάρχει αρμονία αλλά και ισορροπία στο χώρο σου, διάλεξε τα χρώματα των στολιδιών, γνωρίζοντας πρώτα, ποιος είναι ο συμβολισμός, που υπάρχει για κάθε χρώμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να έχεις ομοιομορφία στην διακόσμηση του χώρου σου αλλά θα δημιουργήσεις και την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

• Το κόκκινο χρώμα, αντιπροσωπεύει την δύναμη, την ζωντάνια, τον πλούτο αλλά και την μεταμόρφωση.

• Το χρυσό χρώμα, συνδέεται με τον Ήλιο και συμβολίζει την επιτυχία, την ευημερία, την ολοκλήρωση αλλά και την φιλία. Παράλληλα, το χρυσό χρώμα μεταδίδει αισιοδοξία και θετική διάθεση.

• Το ασημί χρώμα, συνδέεται με το Φεγγάρι και συμβολίζει το συναίσθημα, την σκέψη, την ενδοσκόπηση αλλά και τα μαθήματα που παίρνουμε από τις εμπειρίες της ζωής. Αν διακοσμήσεις το χώρο σου με ασημί χρώμα, θα ενισχύσεις την επικοινωνιακή διάθεση, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς σου.

• Το μπλε χρώμα, συμβολίζει την ηρεμία, την αρμονία, την χαλάρωση αλλά και την ανανέωση. Η διακόσμηση σε μπλε αποχρώσεις, ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και της σταθερότητας στο χώρο του σπιτιού.

• Το μοβ χρώμα, αντιπροσωπεύει τον πλούτο, την αφθονία, την δημιουργικότητα, αλλά και την έμπνευση. Με την χρήση αυτού του χρώματος στο χώρο σου, θα προσελκύσεις τα παραπάνω στοιχεία στη ζωή σου.

• Το λευκό, είναι το χρώμα της αγνότητας, της πνευματικότητας και της αθωότητας, ωστόσο δεν συστήνεται για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σου.

• Το ροζ χρώμα, αντιπροσωπεύει την αγάπη, την γαλήνη και τον ρομαντισμό. Η χρήση αυτού του χρώματος στο χώρο του σπιτιού, συντελεί στην δημιουργία αλλά και αποκατάσταση σχέσεων.

• Το πράσινο χρώμα, συμβολίζει την γνώση, την αφθονία, αλλά και την ζωτικότητα. Είναι ένα χρώμα που δεν πρέπει να λείπει την περίοδο των εορτών από το σπίτι σου!

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σου

Την περίοδο των Χριστουγέννων το σπίτι γεμίζει με όμορφα λαμπιόνια, καμπανούλες, αγγέλους, γιρλάντες και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία κάνουν τον χώρο μας γιορτινό και ακόμα πιο λαμπερό! Τα καταστήματα με εποχιακά είδη, έχουν πληθώρα επιλογών και αρκετές στιγμές μπορεί και εσύ να μπερδεύεσαι και να μην ξέρεις τι να επιλέξεις. Ακολούθησε λοιπόν τις παρακάτω προτάσεις, για να επιλέξεις τα κατάλληλα στολίδια αλλά και για να φέρεις τύχη και ευημερία στο σπίτι και στην οικογένειά σου!

• Οι άγγελοι είναι ένα Χριστουγεννιάτικο σύμβολο το οποίο μεταδίδει αρμονία, γαλήνη αλλά και τύχη στην οικογένεια. Διακόσμησε λοιπόν τον χώρο σου, με όμορφους αγγέλους για να δημιουργήσεις ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα στο χώρο σου!

• Τα φρέσκα Χριστουγεννιάτικα λουλούδια και οι όμορφες ανθοσυνθέσεις της εποχής (για παράδειγμα γκι, ρόδια, Αλεξανδριανά), εκτός από ομορφιά στο χώρο σου, βοηθούν στην διατήρηση ενός ευχάριστου, επικοινωνιακού και κεφάτου κλίματος στο χώρο του σπιτιού. Επισκέψου λοιπόν ένα φυτώριο ή ένα κατάστημα με λουλούδια και αγόρασε μερικά όμορφα, εποχιακά φυτά, για να διακοσμήσεις το χώρο σου και για να δημιουργήσεις μία ακόμα πιο γιορτινή ατμόσφαιρα!

• Στόλισε την κεντρική είσοδο του σπιτιού σου, με μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, για το θερμό καλωσόρισμα των καλεσμένων που θα έχεις στο σπίτι σου, την περίοδο των γιορτών.

• Τοποθέτησε κοντά στην είσοδο του σπιτιού σου, μία πιατέλα με φρέσκα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα προμηθευτείς από το ζαχαροπλαστείο ή αν έχεις το χρόνο και τη γνώση, θα τα φτιάξεις εσύ! Φρόντισε την περίοδο αυτή, να υπάρχουν πάντα φρέσκα Χριστουγεννιάτικα γλυκά στο σπίτι, για να έχεις σε όλη την διάρκεια του νέου έτους, χαρούμενες, γλυκές επικοινωνίες αλλά και συναντήσεις.

Πηγή: blog.vrisko.gr