Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

ΣΠΑΡΤΗ. Εμμέσως πλην σαφώς ο Χρήστος Μπουγάδης αντιδήμαρχος Σπάρτης έθεσε θέμα ελέγχου τόσο του θεσμού Γιορτή Ελιάς και Λαδιού όσο και της διοργάνωσης «Πανηγύρι του Μυστρά».

Η Δημοτική Αρχή είναι πλέον υποχρεωμένη, πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαίου να καταστήσει σαφές πως και γιατί θα θεμελιώσει και θα εφαρμόσει τον έλεγχο στη διοργάνωση των δύο θεσμών.
Οι αναφορές αλλά και οι υπαινιγμοί του Χρήστου Μπουγάδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για αδιαφάνεια και «χορό» χιλιάδων ευρώ υποχρεώνουν τον Δήμαρχο και το επιτελείο του να ελέγξει και να αποδείξει στους Δημότες τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε χρηματοδότηση που παρέχει ο Δήμος.

Θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Πλειώτας, έγκριτος νομικός, εξηγώντας ότι όταν σε δημόσιο εκλεγμένο όργανο καταγγέλλονται σπατάλες και αδιαφάνεια και υπάρχουν υπαινιγμοί και αιχμές κατά αιρετών εκπροσώπων των δημοτών πρέπει να ελέγχονται σε βάθος και στο φώς. Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης πρέπει να έχει πληροφόρηση για τη διαχείριση των πόρων αλλά και των θεσμών.

Κι επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φωνάζει ότι είναι τίμια αλλά και να είναι - όπως είπε μεγαλοφώνως ο αντιδήμαρχος Μπουγάδης - ο έλεγχος επιβάλλεται να ξεκινήσει από το Πανηγύρι του Μυστρά όπου σημαίνοντα και αποφασιστικό ρόλο διαδραματίζει ο κ Χρήστος Μπουγάδης αλλά και σε κάθε δραστηριότητα που έχει αποφασιστικό ρόλο..