Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

Τα παιδία παίζει…
Ο Δήμαρχος Σπάρτης δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι θεσμοί όπως το Σπάρταθλον, έργα όπως το Πάρκο Γουδέ και ακίνητα όπως η Λέσχη δεν είναι παιχνιδάκια να «παίζουν» οι συνεργάτες του… Θα τα χαλάσουν!

Ρήγας στο κοντομάνικο!
Ο Παναγιώτης Ρήγας διερευνά στην κοινωνία για να αποφασίσει με ποιο συνδυασμό θα κατέβει. Πάντως όχι με τον Σταύρο Αργειτάκο, γιατί το αποτρέπει η κοινωνία, όπως ο ίδιος δηλώνει.

Φλέρτ περιφερειακό…
Δεν αποκλείεται ο Γιάννης Γρυπιώτης να είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη. Σκέψου λέει τον Παναγιωτακάκο υποψήφιο Δήμαρχο!

Πολύ σκληρό!
Η Ντία Τζανετέα δείχνει ελαφρώς εγκλωβισμένη αφού καταλαβαίνει πλέον ότι δεν αρκούν τα έργα για να είσαι και πάλι Αντιπεριφερειάρχης… Πολύ σκληρό!

Η πατρίς μου είν, η Μάνη!
Ζητείται αντίπαλος για τον Πέτρο Ανδρεάκο…

Μελετά…
Ο Δημήτρης Αποστολάκος είναι πολύ κοντά σε μια κρίσιμη και σημαντική απόφαση!

Τόχει!
Ο Βαγγέλης Βαλιώτης βλέπει ότι η στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να γίνει ακόμα πιο σκληρή…

Κοιτάζει τα’ άστρα;
Ο Μανούσος Μανουσάκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί κάνει γκάλοπ για τον Δήμο Σπάρτης. Ίσως αυτό τον βοηθήσει να αποφασίσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος… Καλό είναι να κοιτάξει και τα’ άστρα από τα υψώματα της Σελλασίας!

Πονοκέφαλος ο Πουλοκέφαλος!
Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάμειξής του στα Δημοτικά της Σπάρτης ο Γιώργος Πουλοκέφαλος, πρόεδρος του Περιφερειακού, θυμίζοντας ότι στις προτεραιότητές του είναι η Περιφέρεια.

Πολιτικά μονόφθαλμοςος και αλλήθωρος…
Πασχίζει ο Τατούλης να πείσει τους Λάκωνες ότι νοιάζεται για τον τόπο. Τα έργα όμως, πολλά εκ των οποίων ήταν αναπόφευκτα, δεν πείθουν… όσο η καθημερινότητα γίνεται πιο σκληρή και ο Τατούλης τα βρίσκει με τον Σαμαρά! Πασχίζει δηλαδή να μείνει στο παιχνίδι των μετρίων, των τυφλών πολιτικά, όπου ένας μονόφθαλμος μπορεί να λέει ότι βλέπει καλύτερα απ’ όλους τους άλλους… Το ζήτημα είναι πόσο καθαρά μπορεί να δεί ο πολίτης…

Τεχνικό πρόβλημα…
Δεν μπορεί παρά να είναι σε δύσκολη θέση ο Απόστολος Σκρεπέτης που για μια ακόμα φορά είδε την παράταξή του να μην έχει ενιαία γραμμή στο θέμα της γέφυρας του Ευρώτα. Σαν τεχνικός κάτι περισσότερο θα ήξερε για να ψηφίσει όχι στη ΜΠΕ…

Γιατροί χωρίς σύνορο…
Στριμώχνονται οι γιατροί, στην παράταξη Αργειτάκου όσο πληθαίνουν οι ψίθυροι ότι με τους γιατρούς που έχει αλλά και άλλους ο Δήμαρχος θα ξαναπάρει τις εκλογές…
Στριμώχνονται και για την ευθύνη που έχουν αλλά και για τον συνωστισμό συναδέλφων που μπορεί να ομοιάσει με αυτόν την Σμύρνης!

Καταλήγει, άδοξα!
Ατάραχος (!) ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αποδίδει το κύκνειο πολιτικό άσμα του ως υπουργός μιας Κυβέρνησης που τσάκισε κι έθαψε όσα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος πίστευε και πάλευε ως φοιτητής Θεσσαλονίκης!

Γαλάζια καρφώματα!
Κανείς δεν περίμενε να πέσει τόσο χαμηλά το πολιτικό γραφείο Νεοδημοκράτη στη Λακωνία που δεν δίστασε να φωτογραφίσει αυτοκίνητο βουλευτή σε παράνομη στάθμευση και να το κοινοποιήσει στον τύπο…

Του έρχεται… εφιάλτης!
Σε καμία περίπτωση, ποτέ και για κανέναν λόγο ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης Χρήστος Πατσιλίβας δεν θα επέστρεφε στην Αυτοδιοίκηση. Αποκλειστική δήλωση – απάντηση στο notospress.gr

ΟΙωνεί ανεξάρτητος!
Με μια κίνηση μπορεί να σηματοδοτήσει την εκ φύσεως κι εκ πεποιθήσεως ανεξάρτητη παρουσία του στις δημοτικές παρατάξεις. Ο Χρήστος Α. Πλειώτας είναι οιωνεί ανεξάρτητος ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι συνεργάτες του.

Ο Ατσαλάν πικραίνεται…
Απόλυτα δυσαρεστημένος ο Γιάννης Ατσάλας από την αντιπολίτευση, από την συμπολίτευση αλλά και από τον τύπο… Την πάτησε σαν τον Οτσαλάν!

Σιωπούν!
Ο Κώστας Φούρκας με όσα ακούγονται για τη νέα γέφυρα του Ευρώτα.
Ο Σπύρος Μοιράγιας με όσα παρακολουθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πολιτική σκηνή.
Ο Παναγιώτης Φαρλέκας με την ανούσια κινητικότητα που υπάρχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Φίλιππος Πήλιουρας στη θέα από το Γεράκι!