Γράφει ο Ηλίας Μπόνος

ΣΠΑΡΤΗ. Είναι φανερό πλέον ότι ο Πέτρος Τατούλης και οι συνεργάτες του απαξιώνουν συστηματικά και προκλητικά τους Λάκωνες επαγγελματίες. Για μια ακόμα φορά, όπως δημοσιεύουν site της περιοχής, ο Περιφερειάρχης «συλλαμβάνεται» να αγνοεί ή να καταπατά τους κανόνες fair play και να «πριμοδοτεί» επιχειρήσεις εκτός Λακωνίας για έργα και υπηρεσίες που αφορούν τον νομό.

Με μια ακόμα απόφαση του ο Πέτρος Τατούλης εκθέτει, αυτή τη φορά ανεπανόρθωτα, την Αντιπεριφερειάρχη Ντία Τζανετέα, η οποία όσο «μπαίνει μπροστά» για να ρυθμίσει ή να καλύψει την προκλητικότητα της Περιφέρειας, τόσο εκτίθεται στους συμπατριώτες της.
Αυτή τη φορά μάλιστα υποχρεώνεται να δηλώσει «άγνοια» για ένα θέμα που σαφώς την αφορά και την βαραίνει.

Πάρτε μια γεύση για το τι γράφουν site της περιοχής με αφορμή μια ακόμα απόφαση του Τατούλη:

« Έχει πολύ πλάκα το γεγονός πως έχουμε πιάσει αρκετές φορές την Περιφέρεια Πελοποννήσου με διάφορους εκπροσώπους τους, να λένε πως λεφτά δεν υπάρχουν λόγο κρίσης.
Άλλες τόσες την πιάσαμε μέσω του Διαύγεια, να δίνει με πρόχειρους διαγωνισμούς (απευθείας αναθέσεις) "εικοσαχίλιαρα", όπως τις προάλλες με το ντοκιμαντέρ για τη Σπαρτιάτικη ζωή, όπου το ανέλαβε συγγενής Περιφερειακού Συμβούλου από την Αρκαδία (ποτέ δε διαψεύστηκε αυτό).

Άλλο ένα εικοσαχίλιαρο δίνεται με την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη σε μια εταιρεία με την απόφαση 353 / 30-3-2012 που αναφέρει:

Αναθέτουμε στην ΜΠΟΓΡΗΣ ΑΘ. – ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ Ι. Ο.Ε. – INTERNET MEDIA SERVICES Δεληγιάννη 9 ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΦΜ 800347476 την δημοσιοποίηση του έργου «Αποκατάσταση δασών Όρους Πάρνωνα και κατευθύνσεις διατήρησης Όρους Ταΰγετου στη Λακωνία» (ΕΟΧ EL0047) - έναντι του ποσού των είκοσι χιλιάδων ευρώ #20.000,00# ευρώ πλέον του Φ.Π.Α.

Οι δράσεις δημοσιοποίησης περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και ανάπτυξη
ιστοσελίδας στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, το σχεδιασμό και εκτύπωση τρίπτυχου εντύπου παρουσίασης του έργου στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, το σχεδιασμό και παράδοση λογότυπου του έργου, το σχεδιασμό και εκτύπωση ενημερωτικού πολυσέλιδου εντύπου για τον Ταΰγετο, το γραφιστικό σχεδιασμό και εκτύπωση της οικολογικής μελέτης του Ταΰγετου και την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας».