Ο Π. Μπούσαλης ερμήνευσε Ξυλούρη στη Ν. Υόρκη

02-03-2013 09:22   

Η φωνή του Νίκου Ξυλούρη είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων και τα τραγούδια του παραμένουν διαχρονικά και πάντα επίκαιρα. Αυτό διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά στο αφιέρωμα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) στον αλησμόνητο Κρητικό ερμηνευτή και λυράρη, Νίκο Ξυλούρη.

Περισσότερα από επτακόσια άτομα παρακολούθησαν το βράδυ του περασμένου

Σαββάτου 23/2 στο αμφιθέατρο της Σχολής Φρανκ Σινάτρα, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, τη συναυλία του λάκωνα τραγουδοποιού, Πάνου Μπούσαλη, για τον «Αρχάγγελο της Κρήτης».

Ο νεαρός τραγουδιστής, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο χωριό Νιάτα του Νομού Λακωνίας, με αξιοπρόσεκτη μέχρι σήμερα μουσική παρουσία, μετέφερε στους θεατές ριζίτικους σκοπούς και αξιόλογα κομμάτια μεγάλων δημιουργών και ποιητών μας όπως αναδείχτηκαν με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, μιας από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Πάνου Μπούσαλη και των μελών της χορωδίας του ΚΕΠ, που μαζί με τους μουσικούς είχαν σημαντική συμβολή στην επιτυχία του καλλιτεχνικού αυτού γεγονότος, συμπεριλάμβανε ένα μέρος από τα πάμπολλα τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη: Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, Ερωτόκριτος, Έβαλε ο Θεός σημάδι, Παλικαρού-Παλικαρού, Ήτανε μια φορά, Ο Θούριος, Και να αδερφέ μου, Κόκκινη κλωστή δεμένη, Μητέρα μεγαλόψυχη, Πότε θα κάνει ξαστεριά και αρκετά άλλα.

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε για τον Ξυλούρη η αντιπρόεδρος του ΚΕΠ, Ελένη Δρίβα, η οποία αναφέρθηκε στην 39χρονη πορεία του ελληνοαμερικανικού αυτού φορέα και στο «πολύπλευρο πολιτιστικό έργο» του. Μαζί με τον πρόεδρο του ΚΕΠ, Ηρακλή Κρεμμύδα, απένειμαν στην Ουρανία Ξυλούρη τιμητική πλάκα στη μνήμη του συζύγου της.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ευάγγελος Κυριακόπουλος.

Λίγο μετά το τέλος της συναυλίας, ο Πάνος Μπούσαλης έγραψε στο Facebook:

«Ο,τι σημαντικότερο έχω κάνει ως σήμερα.. Να τραγουδήσω Νίκο Ξυλούρη στην Νέα Υόρκη σε ένα θέατρο με κοντά χίλιες ελληνικές ψυχές να δονούνται και να δονούν. Εμπειρία ζωής.. Γι αυτή τη συναυλία ζούσαμε κι αναπνέαμε τον τελευταίο καιρό ..εγώ, τα παιδιά της ορχήστρας και της χορωδίας , οι άνθρωποι του κέντρου ελληνικού ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ νέας Υόρκης.. Χθες σχεδόν δεν κοιμήθηκα από την αίσθηση ευθύνης και την προσμονή ..τα καταφέραμε.. δεν επιλέξαμε την εύκολη λύση να έχουμε έτοιμο σχήμα από Ελλάδα ..δούλεψα με ελληνόπουλα της ομογένειας.. γεμάτα ταλέντο και αγάπη για την μουσική μας και τον πολιτισμό μας.. δεν είχαμε άπειρο καιρό για πρόβες.. δουλέψαμε όμως, αγχωθήκαμε, αγωνιστήκαμε, περάσαμε όμορφα.. τραγουδήσαμε. Σήμερα ήταν κοντά μας και ή σύντροφος του Νίκου Ξυλούρη, η κυρία Ουρανία που ήρθε για τη συναυλία χθες και μας συγκίνησε με τα λόγια της. Κάτι τέτοιες μέρες ξεχνάς όλα τα βάσανα της μουσικής βιοπάλης ..την αγάπη μου σε όλους».

Παρακολουθήστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συναυλία του Π. Μπούσαλη 

Βίντεο : grnrainbowshop

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ