Ένα διαμέρισμα 38 τετραγωνικών μέτρων, αναρωτιέσαι τι μπορεί να χωρέσει. Κι όμως, ο ιδιοκτήτης του εργένικου σπιτιού που θα δούμε σήμερα, το εξόπλισε με μεράκι και γούστο και το μετέτρεψε σε ένα ιδιαίτερα βολικό χώρο. Αποτελούμενο από ένα μικρό καθιστικό, μία κρεβατοκάμαρα, την κουζίνα και το μπάνιο του, το συγκεκριμένο διαμέρισμα, έχει τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους για μία παραπάνω από άνετη διαβίωση, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στην αισθητική.

Στο καθιστικό συναντάμε ένα δερμάτινο μοντέρνο καναπέ με οπτική προς το έπιπλο της τηλεόρασης, ενώ τα καθίσματα συμπληρώνονται από design πολυθρόνες που δίνουν μία ιδιαίτερη διακοσμητική νότα στο χώρο. Αντί για κοινό τραπέζι μέσης, χρησιμοποιήθηκε ένα δερμάτινο ταμπουρέ σε ώχρα, που εκτός από χρώμα, προσφέρει και επιπλέον θέσεις όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Λεπτομέρειες όπως η στήλη με τα dvd και τα cd του ιδιοκτήτη, αλλά και το μπαράκι που διαμορφώθηκε στο βοηθητικό τραπεζάκι πλάι στον καναπέ, δείχνουν την ευρηματικότητα και την εκμετάλλευση του χώρου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η κιθάρα κρεμασμένη στον τοίχο, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα σκηνογραφικό στοιχείο όταν αυτή δεν χρησιμοποιείται. Ο μαύρος τοίχος δίπλα στην πόρτα της εισόδου, λειτουργεί ως το τέλειο φόντο για το παλιό γραφείο, ενώ οι βιβλιοθήκες καταλαμβάνουν όλη τη γωνία του διαδρόμου που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο, χαρίζοντας εκτός από αποθηκευτικό χώρο, και χρώμα, χάρη στα βιβλία που φιλοξενεί. Στην κουζίνα, το ντουλάπια έχουν τοποθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου και το λευκό τους χρώμα σπάει από τον γκρι γρανιτένιο πάγκο αλλά και από την πρόσθετη βοηθητική ξύλινη κατασκευή.

Στο υπνοδωμάτιο, ένας μαύρος τοίχος κάνει πάλι την εμφάνισή του πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, δίνοντας έξτρα αισθητική στο χώρο, ενώ η ξύλινη παλιά ντουλάπα, προσθέτει την γοητεία του παλιού. Η λευκή λακαριστή κατασκευή που «τρέχει» σε όλο το μήκος του τοίχου κάτω από το παράθυρο, χαρίζει αποθηκευτικούς χώρους και μια γωνιά για διακοσμητικές παρεμβάσεις. Λεπτομέρεια που δίνει στυλ, το vintage μικρόφωνο δίπλα στη ντουλάπα.

Ο ιδιοκτήτης, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα της διαμόρφωσης μικρών σπιτιών, απέδειξε πως το ρίσκο βοηθάει στο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Καταρρίπτει λοιπόν το μύθο πως τα σκούρα χρώματα μικραίνουν το χώρο και με τη χρήση τους κατάφερε να προσδώσει στυλ και μυστήριο.

πηγή: www.homeguide.gr