Με την απαράδεκτη επιβολή να σηκωθούν όλοι η δημοσιογράφοι όρθιοι κατά την είσοδο του Νίκου Μιχλολιάκου στην αίθουσα συνέντευξης το βράδυ των εκλογών η Χρυσή Αυγή έδωσε το πρώτο κακό δείγμα γραφής για το πώς αντιμετωπίζει τον τύπο.

Μπορεί, ως πολιτική δύναμη να αποκλείστηκε από κάποια ΜΜΕ ή να υπονομεύτηκε αλλά αυτό θα έπρεπε να την οδηγήσει σε αντίστοιχο θαραλλέο κι επιλεκτικό αποκλεισμό των εχθρικών μέσων από τους χώρους της. Το να υποχρεώνει ο υπεύθυνος Ασφαλείας του Νίκου Μιχαλολιάκου τους ρεπόρτερ και φωτορεπόρτερ να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού και τιμής στο πρόσωπο του Προέδρου του Κόμματος είναι επιεικώς απαράδεκτο κι εξόχως προκλητικό. Λησμονούν φαίνεται στην Χρυσή Αυγή ότι ο σεβασμός στις Δημοκρατίες δεν επιβάλλεται αλλά εμπνέεται.

Πρόσβαλε το θεσμό και τον ρόλο των ΜΜΕ και της ανεπηρέαστης λειτουργίας των δημοσιογράφων. Μπορεί μέρος του δημοσιοφγραφικού κόσμου να είναι υπόλογο για τον ρόλο των ΜΜΕ στα οποία εργάζεται αλλά η κατάφορη και εριστική δημόσια προσβολή του λειτουργήματος είναι καταδικαστέα και πρωτοφανής.

Αν αυτός είναι ένας τρόπος για μας πείσουν ότι δεν υπάρχει Δημοκρατία στη χώρα είναι ο λανθασμένος τρόπος.


Προφανώς το verdigo της εκλογικής νίκης δεν αφήνει περιθώρια στοιχειώδους συμπεριφοράς και διαχείρισης.
Δεν μπορεί κανένα κόμμα να υποχρεώσει τον δημοσιογράφο να εγερθεί, να χειροκροτήσει ή να προσκυνήσει οποιονδήποτε πρόεδρο όσο "χαρισματικός", "πεφωτισμένος", "δεσποτικός" και ενισχυμένος και αν είναι.

Τα ΜΜΕ που σέβονται το λειτούργημα τους είναι υποχρεωμένα να κρατήσουν επιφυλακτική (τουλάχιστον) στάση στο συγκεκριμένο κόμμα έως ότου γίνει διόρθωση ή δοθούν επαρκείς εξηγήσεις.

Οι φορείς που εκπροσωπούν τον δημοσιογραφικό κόσμο θα πρέπει να πάρουν θέση τόσο για τον ρόλο (κάποιων) ΜΜΕ προεκλογικά όσο και για την απαράδεκτη πρώτη "γνωριμία" με το νέο κόμμα της Βουλής των Ελλήνων. Επίσης αναμένουμε απο τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Λακωνίας, τους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής στο Νομό και όσους, δημόσια, τους στήριξαν, να τοποθετηθούν στο θέμα.