Κράτος, Ναοί, Δήμοι και ΔΕΚΟ…
«Γαλάζια» αξιοκρατία!
Aν δεν είναι δείγμα γραφής τότε είναι σημάδι ανικανότητας. Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση, δια των φορέων της, διένειμε τους πόρους στα ΜΜΕ την περίοδο της «μάχης» με τον κορωνοϊό, θα την συνοδεύει στην ιστορία της. Δεν παύει δε να εκθέτει τους εκλεγμένους βουλευτές της που παρακολουθούν άναυδοι (αν όχι ένοχοι) τις αποκαλύψεις. Η αξιολόγηση είναι πλέον όρος που η ΝΔ δεν δικαιούται να μονοπωλεί. Η ισότητα είναι φυσικά έννοια εχθρική στην Κυβέρνηση. Οι ίσες ευκαιρίες δίνουν τελικά νόημα στο αντίθετο δόγμα της φιλελεύθερης πολιτικής…
Επίορκοι θεματοφύλακες…
Ο λαός που αναγνωρίζει το δικαίωμα σε μια χούφτα Μουσουλμάνους να έχουν τέμενος και τζαμιά στην χώρα που μάτωσε από το Ισλάμ, πρέπει να μάθει να ορθώνει ανάστημα. Τα Ιερά και τα Όσια της Ορθοδοξίας δεν κινδυνεύουν από τους ορκισμένους εχθρούς αλλά από τους επίορκους πιστούς τους. Αν η Οικουμένη δεν έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει το μνημείο της Αγια Σοφιάς ως κιβωτό του Βυζαντίου και προσκύνημα της Ορθοδοξίας τότε γιατί κάποιες εκατοντάδες ή χιλιάδες μουσουλμάνων να έχουν αξιώσεις; Η ανωτερότητα, όταν αγγίζει τα όρια της υψηλής απατηλής αιώρησης εύκολα μπορεί να γίνει φαιδρότητα και ακόμα πιο εύκολα να γίνει επικίνδυνη για όλους.
Mea culpa…
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ένας δήμαρχος δεν θέλει να αποδώσει έργο; Πολλοί όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι επέλεξαν τον ακατάλληλο. Αυτοί είναι που πρέπει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ανήμπορου δημάρχου να «βάλουν πλάτη», εθελοντικά και δυνατά για να μην χάσει η πόλη δεκαετίες από την ανάπτυξή της. Η διαπίστωση πάνω από ένα καρέ «πόκας» ή σε έναν καφέ, ότι ο δήμαρχος απογοήτευσε και αυτούς τους ίδιους δεν τους απαλλάσσει από το χρέος και την ευθύνη να μετριάσουν το κακό. Όχι μόνον δεν πρέπει να απομακρύνονται από κοντά του αλλά πρέπει να ιδρώσουν για ότι επέφεραν… Για ποιόν δήμαρχο γράφουμε; Για οποιονδήποτε απογοητεύει αυτούς που τον στήριξαν… και αυτούς που τον εξέλεξαν!
Δημάρχων έννοιες…
Θα ήταν πολύ χρήσιμο και καταλυτικό, να ακούσουμε την εκτίμηση των δημάρχων (και αντιπεριφερειαρχών) όχι για την δική τους περιφέρεια αλλά για τις γειτονικές τους. Αν θέλουμε να μιλάμε για συνείδηση, για ενιαία ανάπτυξη, για συναντίληψη της προόδου. Για παράδειγμα:
Tι θα έλεγε ο δήμαρχος Καλαμάτας: Πρέπει στην Μονεμβάσια να γίνει σύγχρονη μαρίνα;
Τι θα έλεγε ο δήμαρχος Τρίπολης: Πρέπει στην Καλαμάτα να αναπτυχθεί το αεροδρόμιο της Πελοποννήσου;
Τι θα έλεγε ο δήμαρχος Σπάρτης: Πρέπει το Αργος να γίνει πρωταρχικός προορισμός για τους λάτρεις του αρχαίου Πολιτισμού;
Τι θα έλεγε ο Δήμαρχος Άργους: Πρέπει να γίνει άμεσα το μεγάλο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, δεύτερο τη τάξη μετά της Ακρόπολης;
Τι θα έλεγε ο Δήμαρχος Κορίνθου: Πρέπει ο αγωγός αερίου να φθάσει σε Σπάρτη και Καλαμάτα;
Τι θα έλεγε ο Δήμαρχος Πάτρας: Πρέπει το σύγχρονο τρένο να φθάσει στο Γύθειο;
Τι θα έλεγε ο Δήμαρχος Πύργου: Πρέπει η Μεσσήνη να αναπτυχθεί ως πρότυπο παραγωγικό κέντρο;
Τι θα έλεγε ο δήμαρχος Πύλου: Πρέπει κάθε νομός να αποκτήσει έναν προορισμό της Costa Nanarino;
Τι θα έλεγε ο κάθε ένας τους για την χωροθέτηση των εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων και ταφής υπολειμμάτων;
Τι θα έλεγε ο κάθε ένας για την κατανομή των προσφύγων στην Πελοπόννησο;
Σαλοτραπεζαρίες!
Για όσους προβληματίζονται επειδή ακόμα δεν έχουν βρεί την μέθοδο αξιολόγησης των πολιτικών και εν γένει των αιρετών στον τόπο τους και δυσκολεύονται να κρίνουν πρόσωπα και πράγματα υπάρχει ένα αλάνθαστο test για να καταλάβουν πόσο μπροστά ή πίσω βρίσκεται η ζωή τους. Ας ελέγξουν την ποιότητα υποδομών, λειτουργίας και αισθητικής στα νηπιαγωγεία που φοιτούν τα εγγόνια τους, στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται τα παιδιά τους και στα νεκροταφεία που ενταφιάζονται οι γονείς τους. Αρκεί για να καταλάβουν τον δείκτη ποιότητας στη ζωή τους. Γιατί το σαλόνι, ο κήπος ή η εργασία σου μπορεί να διαφέρει και να υπερέχει. Κάποτε όμως θα χρειαστείς και θα αναμετρηθείς με το δημόσιο σχολείο, νοσοκομείο και φυσικά νεκροταφείο… Ο δείκτης πολιτισμού σου φαίνεται εκεί και όχι στη σαλοτραπεζαρία σου…
Να διακόψω κάτι;
Οι διοικήσεις των ΔΕΥΑ αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών τότε είναι υποχρεωμένες να δώσουν στη δημοσιότητα τους μεγαλοφειλέτες ανεξάρτητα από το αν έχουν ρυθμίσει την οφειλή τους. Όταν κάθε μεγαλοφειλέτης χρωστά όσο 200 απλοί δημότες τότε από αυτόν πρέπει να ξεκινήσει η διόρθωση ή η διακοπή… του νερού!
Πυλώνας αναλγησίας…
Η ΔΕΔΔΗΕ φροντίζει με χαρακτηριστικούς ρυθμούς να ηλεκτροδοτήσει την Κρήτη ακόμα και αν χρειάστηκε να καταστήσει την Πελοπόννησο δάσος πυλώνων ακόμα και στη θέα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων Unesco. Δεν φροντίζει όμως να έχουν ρεύμα χωρίς διακοπές χωριά και γειτονιές της Πελοποννήσου που βιώνουν καταστάσεις του 1960… Είναι απαράδεκτη η αναλγησία της και η αδιαφορία της την ώρα που κόπτεται για την Κρήτη.
[Μείνετε συντονισμένοι στο notospress.gr. Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν σχόλια που θα κάνουν αίσθηση…]