ΛΑΚΩΝΙΑ. Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή ευδοκίμησης δημοσίων σχέσεων οι οποίες πάλλονται ανάμεσα στη φιλία και τη συνεργασία…

Ταβερνείο «στο χωριό της προκοπής» που λέει και ο Βρεττάκος, το τραπέζι αγκαζέ, κάποιες θέσεις εφεδρικές, οι λεγόμενες «της προσκολλήσεως».

Βασικός πρωταγωνιστής ο κόκορας, αν και θυσία γενόμενος, με παραδοσιακές χυλοπίτες, γύρω από τον οποίο εξελίσσονται συζητήσεις επί παντός επιστητού.
Καλό κρασί και ακόμα καλύτερο ελαιόλαδο τοπικής ονομαστής παραγωγής

Η θεμελίωση της επένδυσης έγινε. Ο κόκορας «έπεσε». Συνδαιτυμόνες πρόσωπα διακεκριμένα που διατηρούν με το λαό αυτό το κοινό: τους αρέσει ο κόκορας…

Η διαφορά έγκειται στην ευθυμία και ευδαιμονία που συνήθως επικρατεί σε τέτοιου είδους τσιμπούσια και η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την λαϊκή μιζέρια, ανασφάλεια και αδιαθεσία.

Είθε «ο κόκορας να μας φέρει πιο κοντά», έτσι ώστε να προκύψουν πολύτιμα και χρήσιμα αποτελέσματα για όλους.

Για την ιστορία: Κόκορας ή Αρνί ή Λαγός ή Αστακός είναι το συνηθέστερο menu όταν «συσκέπτονται» οι διακεκριμένοι. Ανάλογα την περιοχή και την εποχή!

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr