Γράφει ο Γιάννης Μητράκος*

Η Ισοπεδωτική καταστροφή της Γάζας και η ανηλεής σφαγή των αμάχων Παλαιστινίων από το στρατό του Ισραήλ συνεχίζονται υπό τους υποκριτικούς κλαυθμυρισμούς των «ηγετών» της Δύσης, που πάντοτε παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου σε ό, τι αφορά τις διεθνείς κρίσεις και τις πολεμικές αντιπαραθέσεις.

Οι ευθύνες των δυτικών συμμάχων και ιδίως της Αμερικής είναι μεγάλες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Παλαιστίνη μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την αυθαίρετη ίδρυση του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, που μετέτρεψε τους Παλαιστίνιους σε ξένους μέσα στον τόπο τους.

Αν η Αμερική και οι δυτικοί σύμμαχοί της ήθελαν την επίλυση του Παλαιστινιακού και την ειρήνευση σ’ αυτή την πολύπαθη περιοχή του πλανήτη μας, τότε θα είχαν μεριμνήσει σοβαρά για την ίδρυση ανεξάρτητου κι ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους αντί να αφήνουν τους Σιωνιστές να ροκανίζουν τα παλαιστινιακά εδάφη με αιχμή τους εποίκους και τους οικισμούς που αυτοί αναγείρουν σε βάρος των Παλαιστινίων.

Τώρα με αφορμή την επαίσχυντη ενέργεια των μαχητών της Χαμάς, που στράφηκαν εναντίον αθώων ισραηλινών πολιτών, σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντάς τους, δόθηκε η ευκαιρία στον ακροδεξιό και σιωνιστή πρωθυπουργό Νετανιάχου να εξαπολύσει τα ισραηλινά στρατεύματα κατά της λωρίδας της Γάζας και με πρόσχημα την εξόντωση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς να ισοπεδώνει τα πάντα και να σφάζει τους αμάχους Παλαιστίνιους μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα πολέμου που διαπράττεται στη Γάζα κλείνουν τα μάτια και περιορίζονται σε αισχρές υποκριτικές δηλώσεις του τύπου: «Να προσέξει το Ισραήλ για να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών αμάχων» και μετά πιστοί στο δόγμα του «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι» στε΄λνουν ανθρωπιστική βοήθεια που δεδομένης της ολοκληρωτικής καταστροφής των παλαιστινιακών υποδομών είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Ο δε παντοδύναμος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ ο κ. Άντονι Μπλίνκεν «βολτάρει» στις πρωτεύουσες των κρατών της περιοχής και περιορίζεται σε συστάσεις, τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού της λοιδωρεί και δηλώνει μετά οιήσεως «πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω μέχρι να επιτύχει όλους τους σκοπούς της»!

Κι ενώ «οι μεγάλοι» του κόσμου τούτου αποδεικνύονται ανίκανοι να σταματήσουν μια τόσο αιματηρή πολεμική εμπλοκή και ανάξιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων βρέθηκε μια χώρα που δοκίμασε στο πετσί της τις απάνθρωπες λογικές του φασισμού και του ρατσισμού των λευκών κατακτητών της και ξεντρόπιασε τη λουφαγμένη διεθνή κοινότητα που δεν τολμά να ορθώσει το ανάστημά της στους παντοδύναμους Σιωνιστές . Η Νότια Αφρική, πιστή στο όραμα του αείμνηστου ηγέτη της Νέλσον Μαντέλα για ένα ειρηνικό κόσμο με ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη, κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατηγορώντας ευθέως το Ισραήλ για το βαρύτατο έγκλημα πολέμου της γενοκτονίας που εφαρμόζεται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η εκδίκαση της προσφυγής άρχισε και το Ισραήλ θα αναγκαστεί να απολογηθεί για τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ η παγκόσμια κοινότητα θα διαπιστώσει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούν να αξιοποιηθούν οι διεθνείς θεσμοί και μηχανισμοί ώστε να διεκδικηθεί το δίκαιο των αδυνάτων αυτών που οι «μεγάλοι» τους στέρησαν τη φωνή.

Είναι άγνωστο τι θα προκύψει ως αποτέλεσμα της προσφυγής αυτής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Προς το παρόν μένει το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής ως μάθημα για τους υποταγμένους δυτικούς ηγέτες που ντρόπιασαν, για μια ακόμη φορά, τις έννοιες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr