Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

ΛΑΚΩΝΙΑ Τη Λακωνία επισκέφτηκε (Μ. Δευτέρα) ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Τσουκαλάς, Δικηγόρος – Εργατολόγος. Ο κ. Κώστας Τσουκαλάς έδωσε έμφαση στην συμμετοχή των πολιτών και κυρίως της νεολαίας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 ασκώντας έντονη κριτική στην ΝΔ και στον τρόπο διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που κατέστησε την Ελλάδα φτωχοποιημένη χώρα προτελευταία στην κατάταξη της Ε.Ε.

Κύριο μέλημα - τόνισε - ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής είναι “οι απευθείας αναθέσεις και η στήριξη των ολιγοπωλίων και αυτό αποδεικνύεται με τον τρόπο διαχείρισης του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ που ενεργοποίησε την Ευρωπαία εισαγγελέα για έρευνα. Τα Τέμπη, το Predator, οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και της ηγεσίας του στρατού, καθώς η ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες , η έντονη σχολική παραβατικότητα, η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων σε βάρος των δημοσίων είναι κεντρικές πολιτικές που αποδεικνύουν μια αλαζονική κυβέρνηση που δεν έχει στόχο να υπηρετήσει τα συμφέροντα των λεγόμενων ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ”.

“Το ΠΑΣΟΚ” τόνισε, “ως κατ΄ εξοχήν Πατριωτικό και Ευρωπαϊκό Κίνημα αποδεικνύει καθημερινά με τις τεκμηριωμένες προτάσεις, ότι μπορεί να υπηρετήσει τα Εθνικά συμφέροντα, αλλά και να δώσει διέξοδο στα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης και για την Ελλάδα της δίκαιης ανάπτυξης και της ευημερίας.

Δέσμευση και αγώνας μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για: -Την Νεολαία πρωταγωνιστή με δικαιώματα στην παιδεία, την εργασία, στην ανάπτυξη. -Την Προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων -Την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους -Την δίκαιη μετάβαση στην πράσινη μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. -Την αγροτική πολιτική με στήριξη και προστασία του αγροτικού εισοδήματος. -Την ορθολογική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. -Για την αξιοποίηση των αποθεμάτων του ελληνικού φυσικού αερίου και την εκμετάλλευση των ΑΠΕ με ορθολογικό χωροταξιακό σχεδιασμό και όχι με την άναρχη τοποθέτηση ΑΠΕ. -Για την υπεράσπιση των Εθνικών μας δικαίων απέναντι στον επικίνδυνο αναθεωρητισμό της Τουρκίας αλλά και την επικράτηση της Ειρήνης στην περιοχή μας.

Στη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διανύουμε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει απαντήσεις στην κρίση που διαπερνά την Ελληνική κοινωνία με ισχυρή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο όπου κρίνεται το 80% των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή των Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών”.

Ζήτησε την μια εκ των τεσσάρων ψήφων των Λακώνων γιατί έχει την επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Τον κ. Κώστα Τσουκαλά προλόγισε ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Χρηστάκης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις